Inici » Notícies » Esports

El Telefónica es reaferma i lluita pel podi a Miami

9 de Maig de 2012 No hi ha comentaris
El Team Telefónica

El Team Telefónica

El “Telefónica” han llançat una ofensiva al “Groupama” en la seua lluita per la tercera plaça de la sisena etapa, que té les hores contades. Els espanyols han buscat la seua oportunitat a la illa Cat -una de les illes centrals de l’arxipèlag de les Bahames- trabujant a última hora de la vesprada d’ahir per deixar-la a babord, mentre els francesos continuaven per l’interior. A les 12.00 hores de hui dimecres la distància entre ambdós, a falta de 200 milles per a la meta, és de només 6,7 milles.

Jugant una nova carta

Aquesta era probablement la carta que Iker Martínez anunciava hores abans quan declarava que “hem de ser pacients ara, estem a l’espera d’un bon canvi per a entrar de nou en el joc”. Aquest moment arribava a última hora de la vesprada d’ahir en separar-se els camins de francesos i espanyols optant els primers per seguir navegant amb l’illa Cat a estribord mentre els de Martínez apostaven per babord.

En el moment d’aquesta trabujada, la distància entre ambdós era d’unes 16 milles i durant la matinada a Espanya la bretxa entre ambdues embarcacions ha arribat a ser de tan sols 1,7 milles gràcies a que el camí triat pels del “Telefónica” ha sigut el que més vent ha tingut dels dos.

“Almenys en una nit en la qual esperàvem poc de vent al final hi ha hagut ventet, amb la qual cosa els hem agafat unes milles al ‘Groupama’”, deia Jordi Calafat aquest matí.

La tripulació espanyola no ha pogut encara avançar als gals, no obstant això amb aquesta jugada sí que ha aconseguit reduir clarament la distància entre ells. A 6,7 milles dels de Franck Cammas el mallorquí indica que “està a una distància no fàcil però sí possible”.

200 milles a meta

Unes 200 milles són les que resten per a intentar superar el “Groupama” i molts obstacles per sortejar en el camí, tal com assenyala el tripulant de comunicació Diego Fructuoso: “En l’últim informe de posicions estan a set milles, així que quan isca el sol els veurem. Encara ens queden trabujades, illes, corrents, rols de vent, etc. Esperem poder quedar davant, seria molt important de cara a la classificació general”.

Tot indica per tant que, després de 17 dies de regata, més de 4.600 milles recorregudes i a només 6,7 milles del seu antecessor, les últimes milles a meta seran una lluita a mort.

El “Groupama” ha superat ja el pas obligat de la illa d’Eleuthera, i el “Telefónica” ho farà en breu. “Queden dos trabujades i ja entrem al canal i a partir d’ací ja és ràpid per a Miami”, explica Calafat. “Quan entrem al canal pot ser que semble una mica el carrusel ací dins”, afegeix.

Ull amb el menjar, el gasoil i no quedar-se dormit!

La intensitat de les últimes oportunitats en l’etapa ja té les seues conseqüències a bord, com deia Diego Fructuoso. De moment, en el “Telefónica”, “estem tots quasi sense poder dormir, preparats per a qualsevol cosa”.

A la falta de somni caldrà sumar la falta de menjar. La llauna d’anxoves que el càntabre Antonio “Ñeti” Cuervas-Mons té guardada des de l’inici de l’etapa no tardarà molt a obrir-se i segur que sabrà a glòria…

Amb un ull en el gasoil també hauran d’estar ja que, segons informa el murcià, “també anem justets, una cosa que ens preocupa prou més que el menjar, ja que sense això no podem moure la quilla, veure l’electrònica, ordinadors…Espere que almenys aplegue fins l’arribada”.

Però almenys, sembla que l’hora prevista d’arribada ha millorat molt i com assenyala amb el seu particular sentit de l’humor Jordi Calafat “això és molt positiu per assumptes de menjar, benestar social, benzina… Això és un gran germà i no es para de sentir parlar de cereals, galetes.. preferisc arribar ja i demanar una bona hamburguesa”, deia entre rialles.

Hui per la vesprada arriba el primer

Mentrestant, a Miami s’espera que el líder de l’etapa, els nord-americans del “Puma” arriben hui al voltant de les 18.00 hora espanyola – 12.00 hora local-. Mancant 79,2 milles per al final de la sisena etapa, l’avantatge de la tripulació comandada per Kean Read sobre els neozelandesos, segons, és de 15,3 milles.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 6
ITAJAÍ (BRASIL) – MIAMI (EUA): 4.800 milles
Dia 17 – 12.00 hora espanyola – 9 de maig de 2012

1r – Puma Ocean Racing (Ken Read), a 79,2 milles de l’arribada
2n – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +15,3 milles
3r – Groupama sailing team (Franck Cammas), +115,5 milles
4t – Team Telefónica (Iker Martínez), +122,2 milles
5é – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +187,3 milles
Team Sanya (Mike Sanderson), DNS

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/