Inici » Notícies » Esports

El Telefónica és líder a les calmes equatorials

23 de Desembre de 2011 No hi ha comentaris
El Telefónica

El Telefónica

Sembla que el Nadal ha arribat a bord del “Telefónica” i amb un regal immillorable: el lideratge de la segona etapa de la Volvo Ocean Race. Als espanyols la seua estratègia sembla estar donant-los immillorables resultats.

Després d’entrar a la zona furtiva –àrea on les dades són limitades a causa de la pirateria de l’Índic- el “Telefónica” d’Iker Martínez va començar a recuperar milles i en l’informe de les 02.00 hora espanyola es col·locava segon després de superar el “Puma”. Però seria en l’informe de les 11.00 quan els espanyols s’alçaven amb el lideratge d’una etapa en la qual, com afirmava Diego Fructuoso, encara queda molt per dir: “Ací estem en la part decisiva de la regata. Crec que ja no podeu veure els vaixells per la pàgina web (només la distància al líder) i és una pena perquè la regata està roent. Qualsevol pot guanyar. Esperem que ens toque a nosaltres…”.

De moment, i ficats de ple a les calmes equatorials, el “Telefónica” es col·loca a l’Est de la flota i navega a una mitjana de 15,6 nusos, deu nusos més de velocitat que el segon classificat, el “Groupama” francès, però amb els kiwis –que també han escollit l’opció Est- xafant els talons als espanyols: a quasi set milles de distància i signant registres de 0,4 milles de velocitat més. Per a Xabi Fernández aquest serà “un final prou complicat, un autèntic sprint ja que, com sempre, prop de l’equador tota la flota s’ha comprimit. Ara per ara ens està anant prou bé, com al ‘Camper’. El ‘Puma’ i el ‘Groupama’ estan patint una mica més. Espere que la cosa seguisca així i que puguem mantindre’ns”.

Si els càlculs no fallen, tot sembla indicar que qui isca en primera posició de les calmes equatorials s’endurà la primera part de l’etapa tot i que, tal com recordava Joca Signorini: “es calmes són sempre complicades. A veure si agafem un bon regal de Nadal”. Per a Xabi Fernández les properes hores seran fonamentals ja que “a les calmes és on més anem a patir tots. Una vegada passades, espere que puguem posar rumb Nord amb vent de l’Oest. Anem amb molta moral i la cosa pinta molt millor de cara a guanyar l’etapa. Per Nadal, que les coses seguisquen bé, amb vent i supose que Diego ens tindrà guardada alguna sorpresa. Amb que hi haja vent ens conformem”.

Bon Nadal! Des de l’hemisferi Sud

Les tradicionals estampes nadalenques nevades han canviat a bord del “Telefónica” i no només perquè toca treballar, sinó perquè a més la calor s’està fent insuportable, tal com explicava Pablo Arrarte: “Com es nota que ha arribat el Nadal, vaja quina calor! En coberta, dins… Això és increïble, i això que no hem arribat a l’Equador… La que ens espera!”

Sembla que Iker Martínez i Xabi Fernández són uns veterans en això de passar les festes allunyat de casa, encara que la nostàlgia segueix estant present. Per al patró del “Telefónica” la situació és “més del mateix, perquè l’anterior la vam passar a Barcelona abans de la regata; l’anterior no sé si a l’Índia; l’anterior crec que a Austràlia… i puff! Ja són moltes fora de casa, una més. Dóna una mica de pena perquè m’agrada estar a casa amb tota la família, però bé, és el que hi ha, almenys les passem navegant, que és el que ens agrada fer”. Per la seua banda, Xabi Fernández s’enrecordava dels seus fills, el millor d’aquestes festes per al basc: “Passarem el Nadal navegant i bé, d’una banda dóna una miqueta de pena i per l’altre costat doncs ja és una mica el que hi ha. La veritat és que amb el treball que tenim sempre toca a Nadal; crec que aquesta és la cinquena o sisena vegada consecutiva que no estem a casa per una cosa o per una altra. Normalment és estiu a l’hemisferi Sud i ens toca estar navegant per ací, així que dic jo que estem una mica acostumats, però la veritat és que dóna una mica de pena i sobretot pels xiquets, que comencen a ser cada vegada més divertits. Però bé, ara toca estar fora”.

Les paraules d’Antonio Cuervas-Mons “Ñeti” també estaven plenes de records per als seus familiars i amics encara que, com ja és habitual, el càntabre ha preferit veure el got mig ple: “D’una banda trobe a faltar la família, perquè és un moment en què a tots ens agrada estar a casa amb els nostres, però d’altra banda estem fent el que ens agrada, que és regatejar i navegar. Estem en la lluita per estar davant en l’etapa i bé, trobaré a faltar el “Chicken bucket” i a més ha sigut el meu aniversari -que ja he deixat de ser un cadell, com em diuen- i res, ací celebrant la tercera planta en bona companyia amb tots els companys i amics”.

Malgrat l’experiència, per a Joca Signorini aquest és el segon any que, en aquesta època, estarà fora de casa pel que la millor manera d’afrontar-ho serà amb molt d’optimisme: “Queden dos dies per a Nadal i ací estem passant les calmes. Acabe de comentar-los als xics de la meua guàrdia que aquesta és la segona vegada que passe el Nadal navegant. No és molt agradable perquè no és el millor moment de l’any per estar lluny de la família ni de la gent que vols però així és la vida. Espere que el Pare Noel ens done un bon regal de Nadal a les calmes. Feliz Natal i God Jul!”.

Per la seua banda, per a Jordi Calafat, això de celebrar el Nadal estant de guàrdia no són situacions compatibles, però el mallorquí li tira humor –i molta ironia- a la situació en afirmar: “Són unes festes entranyables i per estar en família, no per estar fent el pingüí per ací. Però la regata és així, ja ho sabíem, i sort que no anem fins a Abu Dabi, perquè sinó fins i tot ens menjaríem  el raïm, que no tenim raïm, ho faríem amb conguitos, però bé. El que s’ha dit, crec que són festes per estar en família, no per estar treballant”.

Sens cap dubte, aquesta serà el Nadal més emotiu per a Diego Fructuoso i és que serà la primera ocasió en què el de Cartagena no puga celebrar-ho amb la família: “Jo mai he passat la Nit de Nadal ni la Nit de Cap d’Any fora de casa, va a ser la primera vegada. He competit moltes vegades en les regates que hi ha de vela olímpica en les quals passes just el període del mig, però mai he estat la Nit de Nadal o la Nit de Cap d’Any fora de casa. Va a ser una experiència diferent, però crec que mereix la pena per complir un somni. Em faria molta il·lusió estar amb la meua família, però sé que ells van a estar pensant en mi, perquè jo pense en ells. L’important ara és fer-ho tan bé com siga possible perquè se senten molt orgullosos de nosaltres, així que res, una besada enorme per a tots ells”.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 2
CIUTAT DEL CAP (SUD-ÀFRICA) – ABU DABI (UNIÓ DELS EMIRATS ÀRABS): 5.430 milles
Dia 12 – 11.00 hora espanyola – 23 de desembre de 2011

1r Team Telefónica (Iker Martínez)
2n Groupama Sailing Team (Franck Cammas), +5,4 milles
3r Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +6,7 milles
4t Puma Ocean Racing (Ken Read), +78,5 milles
5é Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +95,2 milles
Team Sanya (Mike Sanderson), regata suspesa

CLASSIFICACIÓ GENERAL PROVISIONAL. Volvo Ocean Race 2011-2012

1r Team Telefónica (Iker Martínez), 37 punts
2n Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), 34 punts
3r Groupama Sailing Team (Franck Cammas), 24 punts
4t Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), 9 punts
5é Puma powered by Berg (Ken Read), 9 punts
6é Team Sanya (Mike Sanderson), 4 punts

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/