Inici » Notícies » Esports

El “Telefónica” domina amb autoritat l’estret de Malaca

28 de gener de 2012 No hi ha comentaris

El vaixell espanyol patronejat per Iker Martínez es manté al capdavant de la flota amb un avantatge d’11 milles sobre el “Puma” i 25 sobre el “Camper”

Després de quasi haver-se complit les primeres 24 hores des que ahir, a les 13:10 hora espanyola, el “Telefónica” entrara com a líder de la flota en l’estret de Malacca, el rendiment de l’equip espanyol en la Volvo Ocean Race en aquest segon tram (l’estret de Malacca) de camí a Xina està sent impecable, sortejant les nombroses dificultats d’un dels passos marítims més congestionats del món on els ruixats, els corrents i les xarxes dels pescadors són paranys a sortejar a cada minut.

Una vegada superat el punt que marcava l’entrada en l’estret de Malacca al Nord de Sumatra, Palau We, començava una guerra de viratges entre el vaixell espanyol, els americans de el “Puma” i els neozelandesos de el “Camper”, tal com explicava Diego Fructuoso, tripulant de comunicació de el “Telefónica”: “Passem Palau We en primer lloc, però molt prop de “Camper Team New Zealand” i de “Puma”. Moltes viratges entre els tres vaixells per a defensar posicions. Al final, “Puma” i nosaltres triem una opció més a sobrevent que sembla que està eixint bé”.

A partir d’ací, el “Telefónica” i el “Puma” optaven per guanyar el major sobrevent possible per la costa de Malàisia, mentre que els kiwis del “Camper” i els francesos de el “Groupama” es decidien per navegar en una zona intermèdia més pegats a la costa de Sumatra. Com a resultat, espanyols i americans s’han separat de la resta de la flota, dividida ara en tres grups: d’una banda el “Telefónica”, liderant amb total autoritat la regata, i el “Puma”, 11 milles per darrere d’aquest; “Camper” i “Groupama”, navegant pel centre de l’estret amb una diferència de 25 i 30 milles respectivament per darrere de el “Telefónica” i, en el tercer grup, “Abu Dhabi” i “Sanya” navegant a 50 i 100 milles del cap de la flota.

Ara, defensar el liderat serà la màxima prioritat per als espanyols, i és que els de Iker Martínez tenen clar la importància d’abandonar el complicadíssim estret de Malacca en la millor posició possible. “Estem tots de gom a gom. Sabem que és molt important aquesta part. Eixir d’ací en primera posició et dóna bastant avantatge, així que anem a donar-ho tot”, comentava Fructuoso.

Un semàfor a poques milles

Malgrat caracteritzar-se per ser una zona de poc vent i importants corrents, durant les 200 primeres milles de l’estret de Malacca la flota ha pogut gaudir d’un bon vent. No obstant açò, està previst que en poques hores la flota entre en una zona de poc vent que farà que aquesta es reagrupe de nou de camí cap a l’equador de l’estret, on les sis tripulacions navegaran per una zona de tan sols 12 milles de canal abans d’arribar als voltants de Singapur, final d’aquest segon tram del camí cap a Xina. El tercer tram cap a Xina serà d’unes 60 milles entre l’abans i després de Singapur.

 

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL TRAM 2 – ETAPA 3

Dia 7– 11:00 hora espanyola – 28 de gener de 2012

1º Team Telefónica (Iker Martínez), a 1.499,9 milles de l’arribada

2º Puma Ocean Racing (Ken Read), +11,4 milles

3º Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +25,2 milles

4º Groupama Sailing Team (Franck Cammas), +30,1 milles

5º Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +48,2 milles

6º Team Sanya (Mike Sanderson), +96,9 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/