Inici » Notícies » Esports

El Telefónica devora milles

2 d'abril de 2012 No hi ha comentaris
El Team Telefónica

El Team Telefónica

Rumb Nord, el “Telefónica” continua navegant amb l’objectiu posat a Itajaí (Brasil), port final de la cinquena etapa de la Volvo Ocean Race. Després d’una parada en boxes a Caleta Martial, a la illa Herschel (Xile), l’equip espanyol liderat per Iker Martínez marxa a bon ritme per l’Atlàntic i retalla milles als líders, “Puma” i “Groupama”, els quals es troben ficats de ple en tot un match race oceànic.

L’informe de les 12.00 hora espanyola confirma que en les últimes 24 hores el vaixell espanyol ha recorregut 428 milles i es col·loca a poc més de 240 milles del cap de la flota. Per davant, encara queden més de 1.300 milles de recorregut en les quals les calmes seran les protagonistes i podrien donar més d’una sorpresa a la flota. Per això, la tripulació del “Telefónica” està decidida a aprofitar qualsevol situació que se’ls presente, tal com afirmava contundent Diego Fructuoso en el seu informe diari: “Els dos vaixells de davant s’han distanciat una mica, però així i tot no cal perdre la fe, qualsevol cosa pot passar. Nosaltres anem navegant al màxim i no deixarem d’intentar-ho”.

Del que no cap el menor dubte és de l’espectacular avanç que el “Telefónica” està registrant. En l’última jornada de competició, la 16ª, el vaixell espanyol ha recuperat 101,5 milles i si tirem la vista enrere, al moment en el qual els espanyols es van reincorporar a la competició, els càlculs confirmen que els d’Iker Martínez han recuperat l’esborronadora xifra de 165 milles al duo de cap.

Amb vents d’entre 17 i 20 nusos del Sud-oest el “Telefónica” navega més pegat a la costa argentina que els seus rivals directes i fa una mitjana de 20,8 nusos de velocitat, la qual cosa suposa navegar dos nusos més ràpid que nord-americans i francesos. Des del vaixell, a l’altura de Comodoro Rivadavia (Argentina), Iker Martínez confirmava: “Tot va bé. El vaixell està anant molt bé. Està copejant prou perquè anem ràpid i hi ha una oneta així com curta, però res, va perfecte. La veritat és que se sent i es nota sòlid i això és bon senyal, esperem que seguisca així fins Itajaí, on després ahí ja es repararà definitivament per deixar-ho com a nou”.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 5
AUCKLAND (NOVA ZELANDA) – ITAJAÍ (BRASIL): 6.705 milles
Dia 16 – 12.00 hora espanyola – 2 d’abril de 2012

1r – Puma Ocean Racing (Ken Read), a 1.074,6 milles de l’arribada
2n – Groupama sailing team (Franck Cammas), +5,1 milles
3r – Team Telefónica (Iker Martínez), +247,8 milles
4t – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +1.698 milles
5é – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +1.815,8 milles
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), DNF

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/