Inici » Notícies » Esports

El Telefónica bat el rècord de velocitat d’aquesta Volvo i manté el lideratge

14 de Juny de 2012 No hi ha comentaris
El Team Telefónica

El Team Telefónica

Quin final d’etapa! Com s’esperava la borrasca que engoleix la flota ha brindat tots els ingredients necessaris per a aconseguir batre el rècord de velocitat d’aquesta edició de la Volvo Ocean Race. Des d’ahir al migdia el “Telefónica” no ha deixat de navegar per davall dels 22 nusos en cap moment. Aquest matí arribava la notícia: el vaixell d’Iker Martínez batia el rècord de velocitat. I per si no fóra poc ho ha fet en tres vegades. El rècord està ara en 560 milles.

Aquest matí, el “Telefónica” superava el rècord que fins a aquest moment estava en mans del “Camper with Emirates Team New Zealand”. El vaixell neozelandés havia recorregut durant la primera etapa, entre Alacant i Ciutat del Cap, un total de 553 milles en 24 hores. A primera hora del matí, la marca del “Telefónica” era de 554 milles, una xifra que va superar més tard registrant 557 milles i que ha tornat a superar minuts després fins arribar a les actuals 560 milles en 24 hores: el nou rècord.

Important: no trencar

A 500 milles de l’arribada tota la flota està ara immersa a trobar el balanç entre apretar molt i no trencar. La igualtat és molt gran i ningú vol donar-se per vençut.

De moment, les velocitats de la flota continuen sent de vertigen encara que aviat podrien posar el fre ja que serà crucial mantindre el vaixell d’una peça. “Anem a tindre una vesprada frenètica i una nit amb vents huracanats de 30 a 40 nusos d’intensitat. Anem al límit, hi ha moltíssima aigua entrant per la proa”, comentava aquest matí Andrew Cape en una connexió telefònica amb el vaixell espanyol.

El navegant ha declarat que no pensa molt en el rècord que acaben de batre ja que allò important ara és superar aquest últim dia d’etapa sense danys importants. I així de clar ho deixava: “No significarà molt fins que arribem a terra, tothom a bord estarà content si superem el dia sense trencaments o sense que passe res greu, i això no va a ser senzill. Aquest tipus de velocitats cobren un peatge sobre el material, són molt exigents per al timó, les drisses, l’eixàrcia. És dolorós quan el vaixell pega amb l’ona”.

La trabujada crucial

Però el moment crucial d’aquestes pròximes 24 hores està per arribar i serà on trabujar per a després anar ja cap a Lorient: “Hi ha una trabujada pel mig i jo crec que serà clau: no passar-se de layline, no trabujar massa ràpid ni massa tard. A veure si estem encertats”, deia el trimmer basc Xabi Fernández.

En opinió de Cape, aquesta “decidirà el guanyador”. Quan arribarà aquest moment? Amb tota probabilitat, “serà en algun moment al final de la vesprada, quan estiga enfosquint. Certament veurem diferents apostes. En el moment no sabrem qui ha tingut la millor idea, sinó que ho sabrem al final, quan la brisa role una mica o puge i estiguem en l’arribada”.

Mentre a bord segueixen al límit, intentat adaptar-se a les condicions tan bé com siga possible. “Hi ha moltíssima aigua en coberta i les frenades en colpejar les ones són increïbles. Eixes disparat de la llitera i si estàs dins fent alguna cosa et pots fer mal”, escrivia Diego Fructuoso.

En declaracions a Nauta360 durant una connexió en directe amb el vaixell espanyol, ahir per la vesprada Iker Martínez deixava clar l’esperit a bord: “Els francesos ens estan apretant molt però hauran de patir per a guanyar-nos, així que anem a deixar-nos la pell i tant de bo al final hi haja premi. Passe el que passe, que estiga tothom tranquil que ens anem a deixar ací la pell”.

En unes 24 hores, el desenllaç.

MÉS DECLARACIONS

XABI FERNÁNDEZ, trimmer.

Queda més o menys un dia de regata i estic segur que tothom va a apretar. Aquesta nit bhi haurà més vent, i demà pel matí més vent encara… Cal anar a apretar perquè ara la veritat és que ens estem jugant la regata, entre “Puma”, “Groupama” i nosaltres, i no va a poder ser això de regular molt però vulgues que no cal anar amb cap i no trencar res.

DIEGO FRUCTUOSO, tripulant de comunicació.

Ens queden poc més de 24 hores, però van a ser increïblement dures. Quan estàs en la llitera no pots descansar i en coberta la intensitat és molt alta. Cal traure aigua del vaixell constantment de tant que n’entra. Acaben d’entrar Xabi i Pablo de guàrdia i comenten que les ones són increïbles. És molt difícil mantindre la velocitat constant, el vaixell accelera molt i frena també molt.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 8
LISBOA (PORTUGAL) – LORIENT (FRANÇA): 1.940 milles
Dia 4 – 12.00 hora espanyola – 14 de juny de 2012

1r – Team Telefónica (Iker Martínez), a 510,6 milles de l’arribada
2n – Groupama sailing team (Franck Cammas), +8,8 milles
3r – Puma Ocean Racing by Berg (Ken Read), +11,2 milles
4t – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +15,5 milles
5é – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +39 milles
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), +71,4 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/