Inici » Notícies » Esports

El “Telefónica” avança posicions i ja és segon

14 de desembre de 2011 No hi ha comentaris
Pepe Ribes (a l'esquerra) en el Telefónica

Pepe Ribes (a l'esquerra) en el Telefónica

Els de Iker Martínez han optat per mantindre’s durant més temps propers a la costa africana i escalen quatre llocs en les últimes 24 hores.

Un ball de posicions en tota regla és el que s’ha produït en les últimes 24 hores de la segona etapa de la Volvo Ocean Race. En l’últim informe de posicions publicat, absolutament cap equip manté el seu lloc pel que fa a la classificació d’ahir a la mateixa hora. Com estava previst, els Volvo Open 70 han començat a córrer. Destacable és el segon lloc de l’espanyol “Telefónica” que aconsegueix pujar quatre graons, passant de la sisena a la segona plaça de la flota. El mateix bot a donat el vaixell patronejat pel britànic Ian Walker, “Abu Dhabi”, que passa a ser el líder provisional de l’etapa amb la tripulació d’Iker Martínez aguaitant-lo a només 8,5 milles.

La tàctica seguida pel Team Telefónica ha sigut lleugerament diferent a la de la resta de la flota, optant els de Martínez per mantindre’s durant més temps que la resta navegant propers a la costa africana. Així, mentre “Puma”, “Camper” i “Groupama” eren els primers a optar per allunyar-se de terra i marcar rumb Sud-est, cap a les 5.30h de la matinada a Espanya, el “Telefónica” s’han mantingut paral·lel a la costa fins que amb els primers compassos del dia, cap a les 8 del matí, han començat a endinsar-se a l’oceà, sent el vaixell més al Nord de tota la flota.

El vaixell espanyol navega ara amb vent del Sud-oest d’uns 23 nusos d’intensitat, amb puntes superiors als 27 nusos, i marcant una velocitat mitjana de 20 nusos, una marca lleugerament més alta que la del líder “Abu Dhabi”, encara que el grup format per neozelandesos, francesos i nord-americans, mes al Sud, s’està trobant amb vents més potents que els permeten avançar més ràpid. En qualsevol cas, la flota es manté en un marge de 44 milles.

Un regal de Nadal per endavant per a “Ñeti”

El càntabre Ñeti Cuervas-Mons, un dels proes de “Telefónica”, rebia a bord el seu primer regal de Nadal. Desafortunadament, el de Santander es trobava amb que el seu vestit de navegar començava a fer aigua, una cosa molt incòmoda a l’hora de treballar.

No obstant això, el seu homònim a bord, l’altre proa Zane Gills, li tenia reservada una sorpresa, tal com relatava des d’a bord el tripulant de comunicació Diego Fructuoso: “Zane, que en portava un de recanvi, li l’ha penjat en la barra dels vestits al lloc reservat per a “Ñeti” amb el següent missatge: “Merry Christmas Ñeti”. Ha sigut tot un regal de Nadal per endavant i que ha vingut en un bon moment, ja que ha plogut prou aquesta vesprada”.

Fructuoso, que igual que la majoria dels espanyols a bord va ser durant molts anys membre de l’equip preolímpic espanyol de vela, també se’n recordava dels seus companys que estan disputant els campionats del món de la ISAF a Austràlia. A bord del “Telefónica” l’expectació davant de com ho estan fent els espanyols a Perth és màxima i demanden que els conten com estan resultat els Mundials per a Espanya: “Ens arriba alguna notícia controlada del Mundial de la ISAF que s’està celebrant a Austràlia,i on hi ha molts representants espanyols. Els desitgem molta sort des d’ací!”, deia el murcià en nom de tota la tripulació.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 2
CIUTAT DEL CAP (SUD-ÀFRICA) – ABU *DABI (UNIÓ DELS EMIRATS ÀRABS): 5.430 milles
Dia 3 – 11.00 hora espanyola – 14 de desembre de 2011

1r Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker).
2n Team Telefónica (Iker Martínez), +8,5 milles
3r Puma Ocean Racing (Ken Read), +17,8 milles
4t Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +25,2 milles
5é Groupama Sailing Team (Franck Cammas), +28 milles
6é Team Sanya (Mike Sanderson), +44,7 milles

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/