Inici » Notícies » Esports

El Mapfre ix de La Gomera rumb a San Salvador

12 de Febrer de 2013 No hi ha comentaris
El VO 70 "Mapfre" a l'eixida de La Gomera

El VO 70 “Mapfre” a l’eixida de La Gomera

A primera hora d’aquest matí sonava el senyal d’atenció. El Desafío MAPFRE canviada de groc a codi verd. L’eixida de La Gomera era per tant imminent. El VO70 “MAPFRE”, carregat i revisat. La tripulació preparada. Només quedava esperar el millor moment per a deixar anar amarres. L’últim a incorporar-se, el vigués Pablo Iglesias, arribant a la illa canària. A les 19 hores 55 minuts i 8 segons (hora peninsular) de hui dimarts el cronòmetre de la Reial Federació Espanyola de Vela ha tornat a posar-se en marxa. L’intent d’establir un nou rècord sobre la Ruta del Descobriment de Colón reprèn així el seu curs.

10 dies per a creuar l’oceà?

Després de complir el seu primer objectiu marcant un rècord de només 43 hores i 20 minutos entre Palos de la Frontera i La Gomera, la tripulació del VO70 “MAPFRE” s’enfronta ara a creuar l’Atlàntic d’est a oest. Són, si traçàrem una línia recta, quasi 3.100 milles les que separen La Gomera de San Salvador (Bahames), illa en la qual van desembarcar Cristóbal Colón i els seus homes el 12 d’octubre de 1492.

Amb dos voltes al món a les seues esquenes, el càntabre Pablo Arrarte, que sumarà amb aquesta la seua cinquena travessia de l’Atlàntic, comentava aquesta mateixa vesprada que l’informe meteorològic que maneja la tripulació del VO70 “MAPFRE” indica que predominaran els vents mitjans, al voltant dels 25 nusos de velocitat, i de popa.

El fet que el vent siga de popa (per darrere) impedirà a la tripulació espanyola marcar un rumb directe cap al punt on ha d’arribar a San Salvador, per la qual cosa el vaixell del Reial Club Nàutic de Sanxenxo i de Reial Club de Iots de Baiona podria arribar a completar quasi 4.000 milles.

“Seguirem una ruta més al sud del que vam barrejar al principi, que ens permetrà anar ràpid i segurs, evitant riscos innecessaris”, ha explicat Arrarte. “Si es compleixen les condicions que esperem, podríem completar el recorregut en uns deu dies”.

“Molts dels que formem aquesta tripulació ja hem navegat en aquest mateix vaixell moltes milles i els que no ho han fet són regatistes, encara que en altres classes, també molt experimentats. En el breu temps que hem tingut per a entrenar ens hem acoblat prou ràpid, i esperem que això es reflectisca en aquesta Ruta del Descobriment”, ha conclòs el santanderí.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/