Inici » Notícies » Esports

El Mapfre entrarà demà al Triangle de les Bermudes

19 de Febrer de 2013 No hi ha comentaris
EL VO70 Mapfre es prepara per a endinsar-se al Triangle de les Bermudes

El Mapfre prop d’entrar al Triangle de les Bermudes

El VO70 “MAPFRE” es prepara per a entrar al Triangle de les Bermudes, bressol d’històries populars i cementeri de vaixells i avions que ha donat lloc a tot tipus de llegendes. A aquesta àrea geogràfica establerta entre Fort Lauderdale (Florida), les Bermudes i Puerto Rico espera arribar en les pròximes 24 hores el vaixell espanyol que intenta establir un nou rècord sobre la Ruta del Descobriment de Cristóbal Colón.

“Perquè us feu una idea de la seua extensió, el triangle que ix d’unir París, Roma i Madrid seria un 30 % més menut que el de les Bermudes…”, ha escrit aquest matí des del vaixell el patró Fernando Echávarri.

Durant anys, la ciència ha intentat esclarir què passa en aquesta zona tropical perquè haja donat lloc a tota una mitologia. Se sap que al Triangle de les Bermudes es registra una estranya força magnètica que afecta el funcionament de brúixoles i tot tipus d’aparells electrònics, per la qual cosa els successos previs a l’aparició de radars, satèl·lits i el desenvolupament de les telecomunicacions comencen a tindre lògica.

“En qualsevol cas esperem que seguisquen funcionant tots els sistemes de navegació, que ningú desaparega misteriosament en una guàrdia i que no vinga una tempesta i apareguem el 1492 a San Salvador un dia abans que arribara Colón”, ha fet broma el patró del VO70 “MAPFRE”.

La popa de la seua vida

Amb una velocitat mitjana en les últimes 24 hores superiors als 20 nusos, Echávarri ha reconegut que ningú dels que formen part de la tripulació “havíem fet una popa tan llarga en la vida, portem ja 3.000 milles de popa redona i crec que, cap dels qui està ací havia fet això abans. Són quasi 5.000 km… Sembla poc quan ho dius en milles…”.

Aquest matí, Echávarri i la seua tripulació havien de posar un ris en la major ja que “ens ha portat vent de quasi 28 nusos i estàvem escorant massa”, ha explicat. Això els impedia navegar amb tota la vela major hissada i, per tant, amb menys pla vèlic, havent d’esperar a la baixada d’intensitat del vent per poder llevar el ris i navegar de nou amb la vela “al màxim”.

Malgrat això i que els models meteorològics diuen que baixarà una mica el vent a l’entrada del Carib, la tripulació espanyola manté l’esperança de poder completar el recorregut en el temps que s’ha marcat, com ha dit el campió olímpic, que ha apuntat a més que “anem a seguir amb els Alisis, que ens duran fins a molt entrat el Carib”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/