Inici » Notícies » Esports

Comença la batalla pel títol

11 de Juny de 2012 No hi ha comentaris
El Team Telefónica a l'eixida de Lisboa

El Team Telefónica a l'eixida de Lisboa

L’octava i penúltima etapa de la Volvo Ocean Race està en marxa i ha començat a Lisboa, Portugal, a les 14.00 hora espanyola amb uns 11 nusos de vent del nord-oest. Per davant, 1.940 milles de navegació fins la Bretanya francesa i la ciutat de Lorient, amb un punt de pas obligat a les illes Açores, concretament l’illa de San Miguel, la major de l’arxipèlag i també la més important.

Comiat amb accent espanyol

Molt d’ambient en el Race Village lisboeta, més de 200.000 persones l’han visitat tots aquests dies, per a acomiadar la flota i també molt de públic espanyol: “Hem tingut molta afició animant-nos ací a Lisboa, es nota que estem prop d’Espanya. S’agraeix molt el suport de tota la gent que ha vingut”, declarava l’alacantí Pepe Ribes.

Al capdavant, la marea dels Telefans: familiars i amics de diferents punts de l’estat espanyol d’Antonio “Ñeti” Cuervas-Mons, proa del “Telefónica”, són els que estan darrere d’aquest moviment. “Són fantàstics”, assenyalava Iker Martínez des del moll. “Són els que més criden, els que més canten, i se’ls sent el doble. És fantàstic que estiguen ací recolzant-nos i animant-nos. Sempre és bo”.

Eixida des del Tajo

El començament de la vuitena etapa ha estat en la desembocadura del riu Tajo on els primers compassos d’aquestes quasi 2.000 milles han estat definits per un recorregut que es va iniciar enfront de la marina de Pedrouso, passant per davant la torre de Belém i per davall del pont 25 d’abril fins pràcticament Lisboa. Ací, una balisa determinava el punt en el qual devien de nou tornar cap al punt d’eixida per a posar rumb a una boia situada a Cascais. Ahí, ha sigut on ja els sis Volvo Open 70 han posat rumb a mar obert, amb la ment posada en les Açores.

Passades quasi quatre hores des de l’eixida, els quatre primers vaixells -“Puma”, “Camper with Emirates Team New Zealand”, “Abu Dhabi” i “Telefónica”- estan en un radi de menys d’una milla navegant tots a uns 15 nusos de velocitat.

De Lisboa a Lorient, passant per les Açores

Aquestes 1.640 milles de navegació fins Lorient estaran marcades pel pas obligat de la illa de San Miguel i l’anticicló de les Açores, que s’espera que deixe la flota en calma.

“El vent anirà calmant gradualment segons ens apropem a les Açores, més o menys amb el mateix angle, fins que a unes 100 milles de San Miguel hi haurà calma total, i es produirà una compressió”, apuntava Xabi Fernández a la base del Team Telefónica a Lisboa.

La flota haurà de deixar aquesta illa a estribord per a continuació poder dirigir-se de forma directa a Lorient, una camí en el qual es pot esperar qualsevol tipus de condicions, obrint-se el ventall d’opcions. “Potser que tinguem molt de vent de popa, depèn de com actue aquesta baixa que a poc a poc es va apropant a Europa… Està molt interessant”, afirmava el bimedallista olímpic Iker Martínez.

30 punts per l’etapa, 72 fins al final de la regata

La importància d’aquesta etapa és notable i totes les tripulacions ho saben. També el patró basc, que ha reconegut moments abans de soltar amarres que aquesta és “una etapa molt important veient els punts de diferència que hi ha entre uns i altres i pot decidir la regata”.

Amb el lideratge a vuit punts del “Telefónica” i el màxim perseguidor a sis, Martínez sap que “cal aconseguir fer una etapa bona per poder seguir en la lluita i complir aquest objectiu que teníem de poder arribar a l’última etapa amb opcions de guanyar la regata”.

Les últimes previsions apunten al fet que la flota podria arribar al port final d’aquesta etapa al voltant del divendres, dia 15 de juny. Qui tindrà el bitllet guanyador? La resposta: a Lorient.

MÉS DECLARACIONS

IKER MARTÍNEZ, patró.

Hem preparat l’etapa com totes les altres, amb tota la cura del món, intentant encertar amb les veles, treballar al màxim en la meteorologia, on ens anem a trobar punts complicats…

A bord, tots ens coneixem molt i tots volem el mateix. Últimament les coses no estan eixint bé, especialment el que va passar ahir va ser injust i estem tots prou enfadats amb el jurat i l’organització per com s’està gestionant tot això, però dit això se suposa que és per a tots igual i no hi ha més. Ha de guanyar el millor i per això cal navegar millor que els altres, cal deixar de costat el d’ahir, pensar en l’etapa i eixir al cent per cent. No val per a res lamentar-se ni pensar en els punts que hages pogut perdre. Ara comença l’etapa i cal lluitar pels que vénen.

PEPE RIBES, capità del “Telefónica”.

Va a ser una etapa complicada perquè hi haurà tot tipus de condicions i existeix la possibilitat d’acabar amb molt de vent pel que caldrà apretar molt al final. Potser que a Açores siga una mica loteria. Si l’anticicló es queda on està és possible que tinguem dos dies sense vent i quan no hi ha vent comença a ser una loteria però tenim moltes esperances posades en aquesta etapa i estem amb moltes ganes d’intentar arribar en una molt bona posició a Lorient.

XABI FERNÁNDEZ, trimmer.

Només deixar enrere les Açores, eixirem rumb nord per agafar la baixa pressió, i el primer que aconseguisca enganxar-la estarà un dia o dia i mig estirant, estirant, amb més vent que els altres. L’etapa s’accelera molt cap a la costa de Lorient, que segur que també té la seua dificultat, però confiem en Capey [Andrew Cape, navegant] per poder negociar-la bé.

ANTONIO “ÑETI” CUERVAS-MONS, proa

Tots hem fet creu i ratlla i cal començar de nou com si fóra el primer dia de la regata, donant-ho tot. Anem a navegar com sabem, ja hem demostrat que podem estar avant i jo crec que l’única cosa que es pot esperar és que ho donem tot i fer-ho tan bé com siga possible.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL ETAPA 8
LISBOA (PORTUGAL) – LORIENT (FRANÇA): 1.940 milles
Dia 1 – 17.00 hora espanyola – 10 de juny de 2012

1r – Puma Ocean Racing (Ken Read), a 1.903 milles de l’arribada
2n – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), +0,2 milles
3r – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), +0,2 milles
4t – Team Telefónica (Iker Martínez), +0,8 milles
5é – Groupama sailing team (Franck Cammas), +2,7 milles
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), +3 milles

CLASSIFICACIÓ GENERAL PROVISIONAL. Volvo Ocean Race 2011-2012

1r – Groupama sailing team (Franck Cammas), 189 punts
2n – Team Telefónica (Iker Martínez), 181 punts
3r – Puma powered by Berg (Ken Read), 176 punts
4t – Camper with Emirates Team New Zealand (Chris Nicholson), 166 punts
5é – Abu Dhabi Ocean Racing (Ian Walker), 107 punts
6é – Team Sanya (Mike Sanderson), 34 punts

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/