Inici » Notícies » Economia

El recés de la construcció obliga a reduir el pressupost de Benissa en un milió d’euros

21 de desembre de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 21 de desembre de 2007:

Ja se sap la destinació dels diners dels benissers per al pròxim exercici, en què destaca una reducció dels ingressos municipals d’un milió d’euros.

EL batle de Benissa, el popular Juan Bautista Roselló, va avançar ahir els pressupostos de 2008, uns comptes que arriben als 23 milions d’euros en contraposició als 24 milions de l’any passat. I és que la gallina dels ous d’or s’esgota i el recés del sector de la construcció és ja una evidència fins i tot per als ajuntaments de la Marina Alta.

Així ho va posar de manifest ahir Juan Bautista Roselló que va definir els comptes de l’any que ve com a “realistes quant al capítol de despeses i ingressos”. De fet, el batle del PP va explicar que “s’ha reduït el capítol d’ingressos perquè tot sembla indicar que l’any no serà de bonança econòmica” degut sobretot a l’estancament que està patint el mercat immobiliari.

Com més val previndre que guarir, Roselló va exposar que era necessari mantindre l’equilibri pressupostari i per això s’ha produït aquesta reducció perquè les inversions que s’estipulen en el document puguen executar-se al llarg de l’any 2008.

Igualment, Roselló va voler comentar que els pressupostos de l’any que ve “recullen totes les propostes de les regidories delegades” en els regidors del PP i PSD, així com la dels regidors del CIBE-Bloc que en aquesta legislatura comparteixen amb els populars la responsabilitat de governar.

Quant a les novetats d’aquest any, Roselló va emfatitzar que es recull una partida de 30.000 euros per a la regidoria d’Educació que es destinarà en forma de beques per a aquells joves que cursen estudis oficials fora del terme municipal de Benissa. Unes ajudes que segons va explicar el batle estaran canalitzades mitjançant els departaments de Joventut i Educació.

L’únic regidor del PSD de Benissa, Paco Montagut, disposarà de partides per a l’adquisició d’un vehicle que permeta traslladar a persones amb mobilitat reduïda i d’una altra per a construir les pistes d’atletisme i reparar la coberta del pavelló del Palau Sant Pere.

Inversions culturals

Xavi Tro, regidor del CIBE-Bloc, també rep una quantitat important per a la Regidoria de Normalització Lingüística, 65.000 euros. Mentre, a la regidoria de Cultura que dirigeix el nacionalista Jaume Ortolà s’han assignat 700.000 euros per a la rehabilitació de les cases històriques del carrer Puríssima i 300.000 per a l’escola de música.

Un altre projecte previst és l’inici de l’expedient de l’aparcament subterrani de la plaça Rei Jaume I i el milió d’euros per a crear infraestructures públiques de la zona costanera. D’igual manera, s’assignen 300.000 euros per a condicionar zones verdes i 200.000 euros per a vials públics en la zona rural.

Roselló es va mostrar entusiasmat amb els comptes presentats ja que “recullen el sentir general dels veïns d’aquest poble”, va dir.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/