Inici » Notícies » Economia

El PSPV estima que l’Ajuntament de Benissa deixa d’ingressar 500.000 euros d’IBI

26 d'Octubre de 2007 No hi ha comentaris

El portaveu del PSPV de Benissa, Vicent Cabrera, va revelar ahir la xifra que s’estima que l’ajuntament deixa d’ingressar d’impost sobre béns immobles (IBI) anualment. La quantitat, ni més ni menys, ascendeix a 500.000 euros, més de 80 milions de les antigues pessetes. Sobre els motius, “hi ha moltes cases que no paguen IBI o l’ajuntament cobra de manera defectuosa la contribució”, va comentar Cabrera.

En aquest sentit, “són molt els diners que deixa d’ingressar l’ajuntament i aquesta situació genera injustícia entre els ciutadans”, va assegurar Cabrera que, -va afegir-, “passa any rere any sense que el govern rectifique”.

El portaveu del PSPV va dir que a Benissa “hi ha edificis que no estan donats d’alta en el cadastre, cases de camp antigues que ara són mansions i indústries i habitatges fora del poble que no paguen contribucions”. En aquest sentit, els socialistes insten el govern local, del PP, perquè actualitze el cadastre i així tots els immobles paguen d’acord amb les seues característiques. En cas contrari, el PSPV ha anunciat que farà una valoració exacta del que deixa d’ingressar l’Ajuntament de Benissa de la recaptació de l’impost de béns immobles.

Taxa de recollida del fem

Per altra banda, en l’últim ple celebrat a Benissa es va aprovar augmentar la taxa de recollida del fem. El PSPV va votar en contra. Els socialistes van explicar que la pujada correspon a un 19% per a 2008 i suposarà que els veïns passen de pagar 90 euros a 105 per rebut. Així mateix, la taxa per als bancs s’ha incrementat un 100%, per als supermercats de menys de 500 metres quadrats l’increment és d’un 213% mentre que els supermercats de fora del nucli urbà pagaran un 150% més de recollida del fem.

En aquest sentit, Cabrera va explicar que el 97% dels afectats per l’augment de la taxa són 7.900 cases, 2.700 d’elles estan en el nucli urbà i la resta, unes 5.000, se situen en l’extraradi. Doncs bé, aquestes cases que no es troben en el nucli urbà “segueixen pagant 50 euros més que les de dins del municipi”. Una situació que el PSPV considera “injusta” sobretot perquè “les cases que estan en l’extraradi generen menys fem que aquelles que estan en el nucli urbà en ser residents que no estan tot l’any a Benissa” i, en el cas de la zona costanera, “es genera una cinquena part de residus”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/