Inici » Notícies » Economia

El PSPV de Benissa critica els pressupostos per a 2008

27 de desembre de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 27 de desembre de 2007:

La vida política de Benissa acomiada hui l’any 2007 presentant davant el ple de la corporació els pressupostos municipals per al pròxim exercici. Uns comptes que arribaran per a l’any que ve a un muntant de 23 milions d’euros baixant en un milió la quantitat de l’any passat com a conseqüència sobretot, segons el batle del PP Juan Bautista Roselló, de la recessió econòmica que està patint el sector de la construcció a tota la zona.

I és que, el principal motor econòmic que dirigeix els fils dels ajuntaments de la comarca està estancat i els ajuntaments comencen a buscar fórmules alternatives per a poder seguir finançant-se.

Aquest és el cas de Benissa on aquesta nit es donarà llum verda, presumiblement amb els vots afirmatius o abstencions del PSD i CIBE-Bloc, a uns comptes que van ser qualificats pel grup municipal del PP de “realistes i equilibrats”.

Doncs bé, el PSPV de Benissa que lidera Vicent Cabrera s’ha mostrat en desacord amb les declaracions del batle i ha qualificat els pressupostos de 2008 com “una llista de la compra” al mateix temps que ha acusat l’executiu local que presideix Roselló de presentar uns números “incoherents amb el procés de crisi que està travessant Benissa”.

Per al líder socialista, “no és de sentit comú que es presenten uns pressupostos que no preveuen millorar la competitivitat empresarial per a intentar reflotar l’economia benissera” ja que va afirmar que en la documentació que manegen no existeix cap partida específica que se centre en aquest aspecte.

Cabrera va avançar ahir que encara estan estudiant el vot dels cinc regidors socialistes encara que es va mostrar incrèdul respecte a que l’Ajuntament de Benissa puga recaptar l’any que ve 23 milions d’euros.

Una asseveració que va argumentar explicant que en 2005 les arques municipals van aconseguir ingressar via contribucions tan sols 15 milions d’euros. I en 2006, “ni tan sols coneixem la liquidació final”.

Respecte als projectes que va destacar Juan Bautista Roselló, Cabrera va lamentar que una vegada més no es donen solucions ” als problemes d’aparcament ni que s’incrementen al llarg de l’any vinent les places de pàrquing”.

A més, va denunciar que el PP no ha inclòs en els seus comptes la “moció que hem presentat enguany i que va comptar amb el recolzament de tots els grups polítics per a crear una estació d’autobusos internacional” que segons el seu parer puga revitalitzar el sector turístic.

Microbús

Almenys, va dir Cabrera, els comptes elaborats pels populars sí que recullen propostes electorals dels socialistes com són “l’adquisició d’un microbus per a traslladar d’un lloc a un altre malalts o gent impedida o l’ampliació de les beques a aquells alumnes que estudien fora del terme municipal de Benissa”.

En canvi, Vicent Cabrera va certificar que seguiran sense executar-se les obres d’accés a l’Escola Pública Pare Melchor mentre que l’actual equip de govern segueix apostant “per incrementar la despesa de personal”.

Del milió d’euros que l’any que ve Benissa destinarà per a crear i millorar infraestructures en la zona costanera, Vicent Cabrera va confessar que “dubtem que finalment es destinen aquests diners” ja que va explicar que tot dependrà del que l’ajuntament siga capaç de recaptar en 2008. Per això, va emfatitzar que cal portar a terme una revisió de l’IBI en aquesta part del poble ja que va qualificar de “injustes” algunes de les quantitats econòmiques que han d’abonar els residents “en relació als serveis que perceben”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/