Inici » Notícies » Economia

El PSPV alerta que només el 5% del Fons Zapatero es queda en empreses locals

24 de febrer de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 24 de febrer de 2009:

El PSPV de Benissa, en boca del seu portaveu, Vicent Cabrera, ha alertat que tan sols tres de les set obres que s’executaran al poble a càrrec del Fons Estatal d’Inversió Local beneficiaran a empreses del municipi. La resta, ha lamentat el líder socialista, “es quedarà en mans d’empreses de fora”.

Concretament, les obres que executaran empreses benisseres, i que ja han sigut adjudicades, són les dirigides a adequar els safarejos d’Orxelles i Nussols, la pavimentació del carrer La Pau o l’execució de la reforma de les dependències de la policia local. Uns treballs, comenta el regidor del PSPV, “que tot just crearan llocs de treball i no deixaran més de 100.000 euros a les empreses del poble”.

A Benissa li corresponen 2,2 milions d’euros d’aquest fons estatal, recorda Cabrera, i les obres que s’han adjudicat a empreses locals no sumen més que 100.000 euros, és a dir, tot just un 5% de la inversió total que l’Estat destina a impulsar l’ocupació en municipis. La resta, “els més de dos milions d’euros, passaran per damunt de Benissa i repercutiran en empreses de fora”, sense arribar aquests diners, subratlla Cabrera, als empresaris del poble.

Això és un fet sobre el que ja havien advertit des del PSPV, recorda el portaveu socialista. Les obres adjudicades crearan “tan sols set llocs de treball al poble”, comenta el regidor socialista, quan les llistes de l’INEM xifren ja el nombre de desocupats a Benissa, segons Cabrera, en 669 persones aturades.

Els socialistes denuncien que la forma en què s’ha decidit per part de l’executiu del PP portar a terme la subhasta de les obres majors deixa fora els empresaris locals. “Podrien haver buscat altres fórmules per a beneficiar directament el teixit empresarial local”, comenta el portaveu dels socialistes.

Cabrera ha qualificat de “fatal” la forma en què s’ha gestionat aquesta qüestió per part del govern local, i afegeix que haguera sigut possible haver adjudicat “per oficis”, encara que es tractara d’un projecte únic, i d’aquesta forma “haver beneficiat no sols grans constructors sinó també altres treballadors dels diferents oficis que existeixen a Benissa”.

I és que l’Ajuntament benisser només va deixar tres contractes menors (amb 12 empreses candidates), que permeten adjudicació directa, mentre que les altres obres de major envergadura es contractaran mitjançant concurs públic. En aquesta tramitació ja ha finalitzat el termini de presentació de pliques per part de les 44 empreses interessades a executar la resta d’obres incloses en l’esmentat fons, i que seran adjudicades per procediment obert.

Es tracta de la construcció d’una nau industrial per als serveis de neteja municipals, peatonalització del carrer Puríssima, l’adequació estructural i restauració de l’antic seminari i l’ampliació de l’Escola de Música.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/