Inici » Notícies » Economia

El Govern ofereix crèdits al 2% per als afectats per la riuada

21 de febrer de 2008 No hi ha comentaris

El portaveu del PSOE de Benissa, Vicent Cabrera, ahir va tornar a assumir la responsabilitat d’informar els afectats pel temporal del passat 12 d’octubre sobre les ajudes que el Govern de Jose Luis Zapatero ha habilitat per als particulars. A pesar d’estar en precampanya electoral, cap dirigent de l’executiva comarcal socialista, ni tampoc de la gestora que presideix Joan Lerma ha informat de les citades ajudes i ha sigut el grup municipal del PSOE de Benissa el que ha proporcionat la informació per als veïns del poble, que també és aplicable a la resta de veïns la comarca. Si fa dues setmanes el portaveu socialista de Benissa va informar sobre les ajudes del Govern per als danys en infraestructures públiques, ahir va presentar la línia de finançament de 25 milions d’euros que té per objecte “reparar les instal·lacions i equips industrials i mercantils, agrícoles, ramaders, de regadiu, automòbils, motocicletes, vehicles comercials, maquinària agrícola i locals de treball professionals que s’hagen vist danyats com a conseqüència de les inundacions” del passat 12 d’octubre. La població afectada que pot sumar-se a aquestes ajudes són els pobles de la Marina Alta afectats per la tempesta i que a Benissa van superar les 400 demandes.

En aquest sentit, són diversos milers de persones les afectades per danys, principalment per caiguda de marges als bancales.

El finançament de les destrosses arriba al 100% i hi ha cinc anys d’amortització amb un any de carència de principal, mentre que el tipus d’interès serà el 2% TAE i no es cobrarà cap quantitat en concepte de comissions. Entre les entitats financeres que han subscrit les ajudes, Cabrera va apuntar al Banc de València i Bancaixa, ambdues amb oficines al poble.

El portaveu socialista es va mostrar satisfet amb les ajudes habilitades pel “Govern del PSOE a Madrid” i va instar el PP a pressionar la Generalitat perquè “els ciutadans de Benissa obtinguen més ajudes complementàries”. Pel que fa a aquest tema, va recordar que el Consell ja ha finançat en altres ocasions la reparació dels marges dels bancals. Els afectats hauran de dirigir-se a les citades entitats per a conèixer els requisits establerts per la subdelegació de Govern per a oferir les ajudes.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/