Inici » Notícies » Economia

EL batle xifra en 6 milions d’euros la pèrdues en el sector agrícola per les fortes pluges

30 d'octubre de 2007 No hi ha comentaris

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, ha xifrat hui en sis milions d’euros l’abast dels danys ocasionats per les pluges torrencials registrades el passat 12 d’octubre en el sector agrícola de tot el terme municipal.

Roselló ha detallat hui que Benissa “no va patir cap desbordament, però sí fortes pluges que van destrossar cultius i murs de pedra, provocant que els bancals cediren per la força de l’aigua”. En aquest sentit, va confirmar que la majoria de les reclamacions interposades en l’oficina Municipal del Damnificat tracten sobre aquest assumpte.

Per això, en declaracions a Europa Press es va comprometre a exigir, tant a la Generalitat valenciana com al Govern d’Espanya, “mesures urgents” perquè els afectats en les partides rurals reben ajudes econòmiques.

Pel que fa a les ajudes previstes en el decret del Consell, el batle va recordar que al principi s’ha ofert una línia d’emergència per a aquelles persones que hagen perdut el seu habitatge. A més, va indicar, “ha obert crèdits en diferents conselleries per a ordenar les que vindran després”, com és el cas de les possibles subvencions per la caiguda de murs de pedra en sec.

El batle de Benissa va avançar que en els dies vinents es reunirà amb la consellera d’Agricultura, Maritina Hernández, amb la fi “de traslladar-li els danys patits a Benissa”, ocasió que aprofitarà per a “defensar les construccions tradicionals i necessàries dels marges de pedra” que segons el seu parer és “imprescindible” recuperar per a garantir la supervivència de cultius mediterranis de la zona.

Per la seua banda, el portaveu del grup municipal del PSPV-PSOE a Benissa, Vicent Cabrera, es va comprometre també a demanar al delegat del Govern al País Valencià, Antoni Bernabé, que visite Benissa perquè el Ministeri d’Agricultura inicie els tràmits tècnics d’avaluació de danys en els cultius.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/