Inici » Notícies » Economia

El batle anuncia una baixada d’impostos en 2015, any electoral

12 de març de 2014 No hi ha comentaris
Juan Bautista Roselló i Francis Capó

Juan Bautista Roselló i Francis Capó

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, acompanyat de la regidora d’Hisenda, Francis Capó, ha anunciat una baixada d’impostos de cara a 2015, any en què tindran lloc les pròximes eleccions locals.

El batle ha arguït la bona situació econòmica de l’Ajuntament de Benissa, que ha tancat l’exercici 2013 amb un superàvit de més de 2 milions d’euros. La previsió d’ingressos de 2013 ha superat la xifra que s’havia reflectit al pressupost, la qual cosa ha donat com resultat que el superàvit i que el romanent de tresoreria, fins fa poc negatiu, mostre una xifra en positiu d’1.400.000 euros, la qual cosa permetrà destinar aquesta quantitat a inversions per al municipi.

L’ajuntament de Benissa posseeix un índex d’endeutament molt baix ja que el límit màxim permès és del 75% i Benissa posseeix un endeutament que no supera el 8%.

Baixada d’impostos

D’altra banda, i donada aquesta bona situació econòmica comentada, el batle ha anunciat una baixada d’impostos que es veurà concretada de la següent manera:

  • Se sol·licitarà al Ministeri d’Hisenda l’aplicació d’un coeficient reductor del valor cadastral que s’aplicarà a totes les finques urbanes del municipi. També s’aplicarà una baixada del valor cadastral d’un 20% en els habitatges de la zona costanera.
  • Una baixada de l’impost del fem en un 20% per a les xicotetes i mitjanes empreses i indústries.
  • Una baixada del 5% en l’impost sobre vehicles de tracció mecànica.

Roselló ha remarcat que totes aquestes mesures es podran dur a terme gràcies a la bona gestió econòmica de l’Ajuntament, i que ha pensat que la millor manera de reinvertir aquestes bones xifres és permetre un estalvi per a totes les famílies i negocis del municipi.

Roselló qualifica aquestes dades com a històriques ja que Benissa arrossegava un romanent negatiu de tresoreria des de fa alguns anys i ara, gràcies a que molts serveis municipals són de gestió directa i a les mesures de contenció de la despesa, s’ha pogut superar i millorar notablement.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/