Inici » Notícies » Cultura

Un estudi sobre els refranys mariners guanya el 20é Premi Bernat Capó

6 d'Octubre de 2018 No hi ha comentaris
La tornada de la pesca, de Sorolla

La tornada de la pesca, de Sorolla

El professor de la Universitat d’Alacant Francesc-Xavier Llorca Ibi (Benidorm, 1964) ha sigut el guanyador del 20é Premi Bernat Capó gràcies al seu projecte Gat Vell. Recull de fraseologia marinera tradicional.

El lliurament va tindre lloc el divendres passat, amb un guardó dotat amb 6000 euros i la publicació de l’obra per part d’Edicions del Bullent. Segons relata la Diputació en un comunicat, aquest certamen és ‘el més important’ en l’àrea de la difusió de la cultura.

Gat vell, l’obra guanyadora, és un text que parla de les frases fetes i refranys propis de la gent del mar. Un repertori fraseològic que va tindre -a l’origen- una funció educativa, crítica, lúdica i amb valor estètic, transmès per tradició oral de generació en generació, i que conforma un producte etnopoètic de primer ordre. L’objectiu principal del treball és crear una narració contextualitzada de les produccions populars generades en unes maneres de vida en vies de desaparició, perquè les generacions del segle XXI -urbanitzades i tecnificades- les puguen entendre i assumir com a pròpies.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/