Inici » Notícies » Cultura

“Salto a Europa”, l’obra guanyadora del Certamen de Pintura Salvador Soria 2017, ja es pot visitar a l’exposició d’Art Contemporani de Benissa

18 de novembre de 2017 No hi ha comentaris
L'obra "Salto a Europa", ja exposada a Benissa

L’obra “Salto a Europa”, ja exposada a Benissa

Tomás Sivera reivindica la temàtica dels refugiats: “Parlem de Trump i el mur a Mèxic, mentre que ací a Espanya en tenim dos, a Ceuta i a Melilla”.

Des de fa unes setmanes ja pot visitar-se a l’Espai d’Art Salvador Soria l’obra guanyadora del certamen de Pintura d’enguany, 2017. Tomás Sivera, pintor xabienc que signa aquest quadre, explica alguns detalls de “Salto a Europa”: “Estava treballant sobre la temàtica dels refugiats de Síria i altres països amb conflictes bèl·lics, i aquest forma part d’una sèrie de quadres dedicats a aquestes persones”.

Sivera parla d’aquesta obra, la que fa 51 a l’espai museístic benisser. Descriu la imatge que mostra la pintura, indicant que “la protagonista bota i s’enganxa amb els fils de filferro. Botar la tanca suposa que li tallen el cos, i és dur perquè es tracta de gent molt necessitada i nosaltres hauríem d’ajudar-los més”. L’autor subratlla que “és un tema que cal tractar i reivindicar-lo més, amb gent que necessita eixir dels seus països, que porten xiquets menuts i que no podem oblidar. Molts diuen que (Donald) Trump vol fer el marge a Mèxic, però ací a Espanya en tenim dos iguals, a Ceuta i a Melilla”.

‘Salto a Europa’ té unes mesures de 180 cm d’alçada per 122 cm d’ample, i està creat “amb una tècnica personal, utilitzant fum, llapissos de grafiti i pintura”, i d’aquest, Tomás Sivera destaca “el dolor que plasma el quadre, quan la xica es despenja de la tanca”.

Sivera encara recorda el moment en què el Jurat del Certamen Salvador Soria el va cridar per a comunicar-li el premi: “No sabia qui era, i en dir que era l’Alcalde de Benissa pensava que era una broma d’un amic, i ja en passar-me a Román de la Calle ja m’ho vaig creure, i em va alegrar molt, perquè m’he presentat molts anys i ara he tingut la sort de guanyar”. El pintor destaca, a més a més, la seua alegria pel fet que “la meua iaia era de Benissa, María Ivars Font”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/