Inici » Notícies » Cultura ,Societat

Es mor el benisser Josep Iborra

24 de febrer de 2011 Un comentari
Josep Iborra

Josep Iborra

L’escriptor Josep Iborra, nascut a Benissa l’any 1929, ha mort avui dijous 24 de febrer amb 82 anys d’edat.

Llicenciat en Dret i en Filosofia i Lletres per la Universitat de València i Doctor en filologia romànica, havia exercit com a professor de Secundària, des d’on va promoure la llengua i la cultura valencianes, i posteriorment va codirigir l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València, i va ser membre del Servei de Normalització Lingüística de la UV.

Tanmateix, el que li va valdre un reconeixement en el món de les lletres va ser la seva tasca com assagista, conferenciant i prologuista. Entre els títols publicats destaquen, en narrativa, Paràboles i prou (1955), i en assaig, Fuster portàtil (1982),Trinxera literària (1995) i Inflexions (2005). A més, col·laborava habitualment en publicacions periòdiques com ara Serra d’Or, L’Espill, Saó, El Temps, Reduccions, CaràctersRevista de Catalunya, i era soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

La important carrera docent i literària de Josep Iborra se li van reconèixer a Benissa, de manera que tant l’antic Institut de Batxillerat com l’actual Institut d’Educació Secundària duen el seu nom.

El sepeli tindrà lloc demà a les 15.30h a València, al tanatori Servisa (carrer Tarongers).

Informació biogràfica extreta de la web de l’AELC.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Un comentari»

  • valencià ha dit:

    va morir als 81 anys

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/