Inici » Notícies » Cultura

L’investigador benisser Teodoro Crespo i el pintor Albert Giménez, dos dels guanyadors destacats dels Premis 25 d’Abril i del Certamen Salvador Soria

13 de març de 2018 No hi ha comentaris
L'obra guanyadora del Certamen de Pintura Salvador Soria 2018

L’obra guanyadora del Certamen de Pintura Salvador Soria 2018

L’obra “Erial” d’Albert Giménez es va alçar amb el primer premi del Certamen de Pintura Salvador Soria – Vila de Benissa el cap de setmana passat. Giménez, de 25 anys, és un dels guanyadors més joves en la història d’aquests premis i, curiosament, el jurat format per Martine Soria Roldes (filla de l’autor que dóna nom al premi), María Teresa Ibáñez Giménez i Román de la Calle van destacar la “maduresa de l’obra i l’interessant ús dels colors”.

Manuel Juan, regidor de Cultura, va comunicar a Albert Giménez, de Girona, que era el guanyador d’aquesta 36a edició. Un certamen que per vigència es situa com un dels més importants de la província, pel nombre i qualitat de les obres presentades.

Cal assenyalar que el primer premi està dotat amb 5.000 euros i que l’obra passarà a formar part de l’exposició del Centre d’Art Contemporani Salvador Soria, la que fa 51. Els dos accèssits d’aquesta edició van ser per a Miguel Borrego per l’obra ‘Die Neunte Elegie’ i per a Ana Chacón per ‘Baterias 9’.

Al guardó van ser presentats un total de 62 obres pictòriques, de les quals 19 passaran a ser exposades a la sala d’exposicions del Centre d’Art Taller d’Ivars, entre abril i maig d’enguany.

En aquest mateix sentit, en el marc del mateix cap de setmana, han sigut coneguts els premis corresponents a la 38a edició dels Premis Literaris 25 d’Abril, en les seues diferents modalitats.

Una vegada realitzades les deliberacions pertinents, els premis han recaigut, segons les modalitats en els següents autors: En la modalitat de Poesia a l’obra “Espill Brut” de Francesc Ramon Pastor Verdú. En la modalitat de Narrativa Curta, el premi ha recaigut en Josep Igual Febrer per l’obra “Circ de Puces”. Per la seua banda, el premi en la modalitat de recerca ha recaigut en la “Catedral de la Marina. Tensions religioses, polítiques i arquitectòniques en els orígens del nou temple parroquial de Benissa (1898-1902)”, de l’investigador de Benissa Teodoro Crespo Mas.

Finalment el premi en la modalitat de teatre, va quedar desert per decisió unànime del jurat. El lliurament d’aquests importants guardons, tant dels premis Salvador Soria, com la dels premis 25 d’Abril, situaran, un any més, a Benissa en un dels epicentres de l’activitat artística i cultural de la província.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/