Inici » Notícies » Cultura

L’escultor de Benissa Quico Torres prepara la seua retrospectiva

19 d'agost de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 19 d’agost de 2008:

L’escultor benisser, Quico Torres, està dedicant el seu temps aquest estiu per a preparar la seua exposició “25 anys d’art”, una mostra que recopilarà les seues grans obres al seu poble natal.

I és que ja queda menys per al 2 d’octubre, dia escollit per a inaugurar aquesta gran exposició. Una escultura de 5.000 quilos i 8 metres d’altura donarà la benvinguda a la mostra retrospectiva on es podran contemplar les millors obres de l’artista.

Més de 70 obres que passen des dels seus inicis, amb materials com la fusta i la pedra, a la seua nova etapa més arquitectònica i urbana, a força de ferro i formigó.

Són molts els anys que han passat des que Torres va exposar a Benissa, com recorda l’artista.

“Fa 17 anys que no expose al meu poble i per a mi és un orgull realitzar aquesta exposició. Serà per a mi una exposició important i emotiva, per poder ensenyar als meus veïns les meues obres. A més, estic molt content de fer-ho al Taller d’Ivars, un lloc on van treballar els meus oncles quan era una fàbrica de fusta, d’on de vegades treia materials que utilitzava per a les meues creacions”.

Quico Torres ressalta la figura de la seua dona, Raquel, a qui en el seu moment va dedicar una de les seues primeres obres.

“Diuen que darrere d’un home hi ha una gran dona, jo li done la volta a aquesta dita, ja que pense que després d’elles estem nosaltres”.

Segons el seu parer “ella m’ha motivat i m’ha recolzat en tot moment, aquest món de l’art és molt dur però ella sempre m’ha abrigallat”.

Torres afegeix que també es creix “en veure que els polítics deixen els seus ideals a un costat per a donar-me suport i sentir-se il·lusionats, tots, en aquesta exposició especial”.

En aquesta mostra participa, a més, la Seu Universitària, on se situaran els esbossos i plànols de les obres i es realitzarà una conferència per part d’Ana María Sarrió, que repassarà la biografia de l’artista benisser.

De fet 2008 serà un any històric per a Torres, ja que va començar amb la seua exposició retrospectiva a Dénia, una de les mostres més visitades al Centre d’Art l’Estació de Dénia, una ciutat amb la qual Torres se sentia en deute per ser on va veure néixer l’artista, i ara, finalitzarà l’any a Benissa el seu poble on ha anat madurant i evolucionant.

L’escultor es va mostrar orgullós d’aquesta mostra, ja que no en va, Dénia li va atorgar el primer premi en el Concurs d’Arts Plàstiques que va organitzar l’Ajuntament en 1986 i també el seu primer guardó de pintura.

Torres va néixer el 19 de gener de 1963, va cursar estudis a l’Escola d’Arts i Oficis de València i ha exposat en altres municipis propers, com Xàbia o Benidorm.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/