Cultura

L’Escola Municipal de Teatre de Benissa participarà en les sessions de contacontes

Pepa Martí i César Monzonís presenten "Un fum de contes" 2012
Pepa Martí i César Monzonís

Aquest matí, en la biblioteca infantil s’ha presentat en roda de premsa que L’Escola Municipal de Teatre de Benissa participarà en les sessions de contacontes dins de la programació “Un fum de contes 2012” de la Biblioteca Pública Bernat Capó.

Amb la finalitat de promocionar els alumnes de l’Escola de Municipal de Teatre, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benissa, se’ls va convidar a participar en les sessions de contacontes. A partir del dijous que ve, es faran càrrec de les quatre representacions que se celebraran els dies 26 de gener, 23 de febrer, 22 de març i 24 de maig, per això han triat 4 dels contes que formen part de la col·lecció “Contes de Biblioteca”, publicats per la Biblioteca Pública Bernat Capó, tots ells escrits per autors locals.

La iniciativa “Contes de biblioteca”, ha rebut el premi a programes d’animació lectora en biblioteques públiques per a municipis menors de 50.000 habitants, convocat pel Ministeri de Cultura i la FEMP els anys 1998 i 2000 i el premi important del periòdic Informació d’Alacant, corresponent al mes d’abril de 2003.

Les obres seleccionades han sigut les següents:

  • Joan Somniasomnis”, d’Ángel Crespo Ivars, 1999.
  • Història de la Pintabacores”, de Belén Ivars i Ribes, 2009.
  • La tristor del presoner”, de Pasqual Giner Pérez, 2000.
  • El iaio Toni i la Miriam”, de Clara Giner, 2004.

La Regidora de Cultura, Pepa Martí, a les seues declaracions ha destacat que aquesta iniciativa fomentarà la difusió entre els més xicotets de “altres contes” i altres històries, diferents als clàssics contes coneguts per tots els xiquets, escrits per autors del seu municipi i representats pels seus propis veïns, els alumnes de l’escola de teatre. També suposarà un incentiu per als alumnes de l’escola, ja que tindran l’oportunitat d’actuar i posar en pràctica els coneixements adquirits durant les seues classes.

Per la seua banda, César Monzonís, representant de Xinglot Teatre i professor de l’Escola de Teatre, ha comentat que és una activitat molt interessant ja que els xiquets podran conèixer contes nous, a més d’autors locals. També ha explicat que s’utilitzaran diferents tècniques en la interpretació de cada conte.

Finalment ha assenyalat que iniciatives com aquesta fan que l’Escola de Teatre de Benissa vaja consolidant-se al mateix temps que supleixen amb imaginació la falta de recursos.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?