Inici » Notícies » Cultura

La fabulosa història de Les Maruques

13 de gener de 2005 No hi ha comentaris

En Benissa hi ha unes fonts que com el Guadiana apareixen o desapareixen segons qui ho diga. Al ple celebrat dimarts passat a Benissa, el batle, Juan Bautista Roselló, va acudir a l’espera que arribat el torn de precs i preguntes algú li preguntés per la polèmica destrucció de les esmentades fonts o conjunt hídric de les Maruques com a conseqüència de la construcció del col·lector de desdoblament de la xarxa d’aigua potable.

Llançada la pregunta pel regidor de CIBE, Xavier Tro, el batle va realitzar un discurs a l’acabament del qual va sentenciar que “les imaginàries Fonts de les Maruques no existeixen sinó que es tracten d’unes fontetes que emanen a la superfície de forma natural per les pluges” i va citar un refrany tradicional de la localitat que resa: “ha plogut molt però encara no corren Les Maruques”. Així mateix, Roselló va informar que “a més resulta que les obres no han afectat a la zona d’abancalaments en què emanaven les fontetes”.

No obstant això, aquest diari es va posar ahir en contacte amb el cronista oficial de Benissa, Joan Josep Cardona, qui va certificar l’existència de les fonts en termes de “siguen fonts o fontetes existeixen” i va afegir que “el topònim del conjunt hídric format pel Pou d’Avall, la font de Sant Pere, el llavador i les fonts de les Maruques està documentat des del segle XVI”. Cardona va especificar a més que “les fonts es van canalitzar mitjançant un mur de maçoneria de gran antiguitat el que vol dir que es tracta d’una construcció humana”.

Així mateix, en la zona també es troben les restes de l’antiga església de Benissa que “es van traslladar allí en 1942 per a construir l’escorxador municipal que finalment no es va portar a terme” va concretar el cronista oficial qui a més va assenyalar que “les tosques no es poden observar avui en dia perquè estan cobertes pels diferents abocaments de terra que s’han realitzat allí”. Unes restes sobre les quals l’alcalde va dir que “és falsa la seua existència”.

Intoxicació informativa

No obstant això, el batle va concentrar la seua intervenció a arremetre contra CIBE i PSOE. En aquest sentit, Roselló va acusar Vicent Cabrera i Isidor Mollà de “crear confusió fruit de la desinformació i la irresponsabilitat” i els va convidar que “abans d’efectuar manifestacions s’informen a l’ajuntament”. Els comentaris del batle van provocar rialles en l’oposició que es miraven uns als altres sorpresos.

Referent a la petició dels grups CIBE i PSOE que es paralitzaren les obres fins a esclarir la destrucció de les fonts, Roselló va assenyalar que “amb el temps que ens ha costat engegar aquesta obra, que és de 1992, és impensable la paralització”. A més, el batle va agregar que “si vostès “manaren això seria el país dels despropòsits”.

Per la seua banda Isidor Mollà va comentar que “la denúncia ha valgut la pena” i Cabrera va lamentar que “l’alcalde culpe de tot a l’oposició i als mitjans de comunicació”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/