Inici » Notícies » Cultura

Estrena d’obres de Javier Santacreu, compositor benissenc.

21 de novembre de 2006 No hi ha comentaris

Després de la presència d’una composició musical de Javier Santacreu dintre de l’espectacle “Caràcter Mediterrani”, estrenat passat dissabte 11 de novembre a l’Auditori de Torrent, el proper dimecres dia 22 s’estrena al “Gran Teatro Falla de Cádiz” una peça d’aquest autor benissenc, escrita per a orquestra de cambra i soprano. És una obra encàrrec de l’Associació Musical Andalusa per al “IVº Festival de Música Española de Cádiz”, en un concert que commemora els 500 anys de la mort de Cristóbal Colón. Es titola “Fará lo que mandáreys” i empra textos d’una carta de Colón als Reis Catòlics informant-los del Descobriment. Els intèrprets seran la “Camerata vocal e instrumental del Teatro Falla de Cádiz” i la soprano Arantza Ezanarro.

Podrem escoltar altra composició de Javier Santacreu, ací a Benissa, a la Seu Universitaria, el proper diumenge 26 de novembre a les 18 hores. Es tracta d’una peça per a quintet de metalls, “Toccata, Corale e Adbec”, interpretada pel “Quintet de Metalls Al Vent”.

I, finalment, en el darrer concert que Javier Santacreu oferirà com a director titular de la Banda de Benissa, que tindrà lloc el 16 de desembre, s’estrenarà “Esguards”, composició per a Banda i soprano escrita expressament per a aquest concert i dedicada als músics de la Banda que ha dirigit durant els últims vint anys. Obra escrita en dos moviments: “D’allò viscut” i “La Solitud Sonora”. En el segon, la solista (en aquesta ocasió la soprano valenciana Patrícia Llorens) canta textos de San Juan de la Cruz, una adaptació lliure d’alguns versos del seu “Cántico”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/