Inici » Notícies » Cultura

Es realitza la primera pedalada cultural Ràpita

22 de novembre de 2005 No hi ha comentaris

El diumenge es va realitzar la 1a Pedalada Cultural Ràpita, organitzada pel Col·lectiu el Runar, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament de Benissa, la Seu Universitària La Marina, protecció civil, policia local i Bicicletes el Tricicle que ens va oferir suport tècnic durant tota la pedalada.

La Pedalada la obria protecció civil, per a avisar els possibles cotxes que ens poguérem trobar, de la presència del grup de 50 bicicletes, format per gent d’edats diverses junts en una volta lúdica i cultural.

L’avituallament donat pel comerç local, va ser oferit a la Casa del Vinyent, on també es va fer una xicoteta explicació, a càrrec d’Antoni Banyuls arquitecte i professor de la Universitat d’Alacant, explicació sobre les Cases de Tros, antigues explotacions agràries, lligades al conreu i al paisatge rural, són cases amb una distribució arquitectònica derivada del seu ús, al S. XVIII que va anar evolucionant, amb la posterior comercialització de la pansa, donant lloc a les casetes de camp que coneguem actualment, i als ulls de riu-rau. La segona explicació va ser a la Casa de la Ràpita, on es van fer dos recorreguts un més curt i fàcil, i l’altre
recorregut més llarg, finalitzant a Benissa amb un vi d’honor o més bé amb unes begudes isotòniques ben merescudes.

Cal recordar que aquesta zona estava afectada per l’anterior projecte de Benissa Golf, que segueix latent sota un nom i promotor diferent.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/