Inici » Notícies » Cultura

Es publiquen els cursos d’estiu de la Seu Universitària de La Marina

15 de Maig de 2013 No hi ha comentaris
Carmen Marimón i Josefa Martí presenten els cusos d'estiu de la Seu Universitària de La Marina a Benissa

Carmen Marimón i Josefa Martí presenten els cusos d’estiu

Marcats per la novetat i pluralitat, la Universitat d’Alacant va presentar ahir pel matí els Cursos d’Estiu “Rafael Altamira” 2013 que tindran lloc durant el mes de juliol a la Seu Universitària de Benissa. Així ho ha assegurat Carmen Marimón, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, en roda de premsa acompanyada de Josefa Martí, regidora d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Benissa.

En aquesta ocasió, del 15 al 18 de juliol, la Seu acollirà “Mestres del Cinema Europeu”, un curs predominantment teòric en el qual se simultanejaran les explicacions del professor amb la projecció de fragments de pel·lícules, documentals i entrevistes dels directors protagonistes. El seu objectiu és entendre el cinema actual apropant-se als clàssics més influents del cinema europeu: conèixer l’estil, la seua posada en escena, inquietuds temàtiques, influències, biografia, etc. Així, cada sessió estarà dedicada monogràficament a un dels autors seleccionats.

A més, tal com ha detallat Carmen Marimón, el 18 de juliol aquest curs estarà “acompanyat per un concert de música cinematogràfica a càrrec d’un quintet pertanyent a l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA)”.

D’altra banda, del 22 al 24 de juliol, “Gènere i alfabetització audiovisual en la infància. Dels contes Disney a les sèries per a adolescents”, analitzarà la idea que és urgent alfabetitzar els nadius audiovisuals des de la família però també des de l’escola, tenint en compte que en els plans d’estudi dels nous graus de Mestre en Educació Infantil o de Primària, la perspectiva de gènere té una presència anecdòtica.

Des de l’Ajuntament de Benissa, Josefa Martí ha insistit en la idea de “l’oportunitat que presenta aquesta oferta per a complementar la formació de professionals i estudiants i per a conèixer el municipi i la comarca de la Marina Alta”.

Una de les principals novetats d’aquesta nova edició és la unificació de tota l’oferta de cursos d’estiu en única marca: Cursos d’Estiu de la Universitat d’Alacant “Rafael Altamira”. Amb aquest nom la UA uneix 59 cursos que es faran al Campus, Seu de la Ciutat d’Alacant (es recupera com a seu de cursos d’estiu) i seus universitàries de la UA a la província. L’objectiu principal d’aquesta unificació és l’optimització de recursos en temps de retallades pressupostàries.

A més, per primera vegada, s’ha posat en marxa el procés d’automatrícula i l’ús del campus virtual per als alumnes.

Per completar aquesta oferta i com a “aperitiu” també es durà a terme el 13 de juliol la representació de l’obra teatral de Tomás Mestre “Deixa’m que et deixe”.

Els estudiants matriculats als cursos que tindran lloc en aquesta Seu Universitària de Benissa podran allotjar-se a l’alberg del municipi de forma gratuïta.

La Universitat d’Alacant disposa d’una web amb tota la informació dels cursos d’Estiu i matrícula.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/