Cultura

Es presenta l’oferta formativa de l’EPA i dels cursos de Valencià de 2012/2013

Presentació dels cursos de l'EPA i de Valencià de l'edició 2012-2013 a Benissa
Presentació dels cursos de l’EPA i de Valencià

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló i la regidora d’Educació i Normalització Lingüística, Pepa Martí, acompanyats per la tècnic del Departament de Normalització i Promoció Lingüística, Dolors Rosselló, han presentat en roda de premsa, l’oferta formativa que s’ha preparat des de l’Escola Permanent d’Adults i des de l’Oficiona de Promoció i Ús del València per a aquest curs 2012-2013.

Enguany s’oferiran, com de costum, cursos de formació reglada i no reglada. Dins de la formació reglada, a l’EPA s’impartiran dos cursos de graduat en Secundària (GES 1 i 2), la Prova d’Accés a la Universitat per a majors de 25 anys (PAU) i des de la Regidoria de Normalització Lingüística, s’organitzaran cursos de Valencià preparatoris per a examinar-se de les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (elemental, mitjà i superior) i cursos de Valencià Bàsic per a pares de xiquets escolaritzats, residents estrangers i residents castellanoparlants.

D’altra banda s’oferiran cursos de formació no reglada: Curs de Castellà per a estrangers, que s’impartirà de nou a l’Aula de la Mar, cursos d’idiomes (iniciació a l’Anglés i a l’Alemany) i curs d’Anglés comercial. També s’impartiran cursos d’iniciació a la informàtica, iniciació a la fotografia digital, curs de porcellana i tèxtil aplicat a la joieria contemporània, curs de ceràmica (mural individual, treball lliure i porcellana) i iniciació a la ceràmica, cursos de pintura (Recrear l’Art i Aula de Dibuix), Iniciació al ball flamenc i a les sevillanes, cursos de floristeria (Adorns florals i iniciació a la floristeria), curs de cuina “Fogons amb imaginació” i cursos de ioga, del qual, enguany s’ha augmentat l’oferta a 10 grups.

En la presentació d’aquests cursos, la regidora de Cultura, Pepa Martí ha convidat a tots els veïns del municipi de Benissa perquè participen en aquestes activitats ja que des de la regidoria estan fent un gran esforç per portar-los avant. Per la seua banda, Juan Bautista ha agraït a Pepa Martí l’obstinació que estan posant per a reforçar l’oferta educativa. Ha destacat també que han aconseguit oferir cursos amb una qualitat important, “apostem per la gent del poble i una oferta àmplia i de qualitat”, ha comentat el batle.

Pel que fa als cursos que s’han preparat des del Departament de Promoció Lingüística, Dolors Rosselló ha comentat que tenen com a objectiu el desenvolupament de les habilitats de comprensió i producció orals, per als residents estrangers i castellanoparlants perquè puguen resoldre en Valencià les necessitats de la vida quotidiana.

Aquesta és una aposta important per l’educació de les persones adultes, que ja està totalment consolidada entre els veïns de Benissa. El curs passat quasi 300 alumnes es van matricular en els cursos que es van oferir. Malgrat la situació econòmica, l’Ajuntament no deixa de treballar per la formació i l’educació. L’Escola d’Adults té un pressupost d’uns 300.000 euros que se subvencionen en part per la Conselleria d’Educació i, també, gràcies a les taxes que abonen els alumnes.

El període de matrícula per als cursos de l’EPA (en l’antic IES Josep Iborrra) serà del 5 al 20 de setembre (5 i 6 només matrícules de ioga) en horari de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 i de dilluns a dijous de 17.00 a 21.00. La matrícula per als cursos de Valencià (en el Centre Cultural) es realitzarà fins el 21 de setembre de 8.00 a 15.00

A Infobenissa es pot consultar el programa detallat amb horaris dels cursos de l’EPA i dels cursos de Valencià.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?