Inici » Notícies » Cultura

El Gil-Albert presenta a Benissa “Claudina se’n va a estisorar”

16 d'Octubre de 2018 No hi ha comentaris
Portada del llibre "Claudina se'n va estisorar"

Portada del llibre “Claudina se’n va estisorar”

Els més menuts seran els protagonistes de la pròxima activitat de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert demà a Benissa. Es tracta de la presentació del llibre “Claudina se’n va a estisorar”, que tindrà lloc a la Sala d’Actes Municipal de Benissa aquest dimecres a les 9.30h.

Aquesta nova proposta, dirigida al públic escolar, comptarà amb la participació de Teodoro Crespo, autor del text, i la il·lustradora Alba López, els quals estaran acompanyats pel director de Publicacions de l’IAC, Joan Borja. Junts donaran a conèixer els detalls d’aquest relat que pretén mostrar als més joves un dels oficis més tradicionals de la comarca de la Marina Alta, el de les dones que a través de l’art d’estisorar, amb destresa, donaven bona presència al raïm per a la seua venda.

Teodoro Crespo, que ha adaptat el text per a aquesta edició a partir d’un relat de Jordi Valor i Serra, és professor de la Universitat d’Alacant i últim guanyador del Premi 25 d’Abril, en la modalitat d’Investigació, amb el treball “Catedral de la Marina. Tensions religioses, polítiques i arquitectòniques en els orígens del nou temple parroquial de Benissa (1898-1902)” i, a més, ha escrit el llibre “Benissa. Des de les profunditats de la història”, editat per l’Institut Gil-Albert.

Per la seua banda, Alba López, nascuda a Benissa, és llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, especialitzada en il·lustració, disseny creatiu i gravat. El 2016 va aconseguir el Premi Ovidi Montllor per la il·lustració del disc “L’amor i la ferocitat” de Pau Alabajos.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/