Inici » Notícies » Cultura

Concert a Tenerife amb la peça simfònica de Javier Santacreu, “De la belleza inhabitada”

24 de març de 2011 No hi ha comentaris
L'Auditori de Tenerife

L'Auditori de Tenerife

L’Orquestra Simfònica de Tenerife (OST) ofereix aquest divendres, a partir de les 20.30h, a l’Auditori de Tenerife Adán Martín, el desè concert d’abonament de la present temporada 2010-2011.

Al capdavant de la formació estarà el principal director convidat de l’OST, Lü Jia, que per a aquesta ocasió ha escollit un programa que combina els grans clàssics amb la creació espanyola contemporània. L’Orquestra Simfònica comptarà com a solista amb el seu concertant, Paolo Morena.

Guardonat en diferents concursos violinístics, ha actuat com a solista sota la direcció de mestres tals com Riccardo Chailly, Vladimir Jurowsky, Oleg Caetano o Luis Bacalov.

El concert arrancarà amb una creació espanyola del present, “De la belleza inhabitada”, signada per un dels més actius i guardonats joves creadors espanyols, Javier Santacreu. Aquesta obra, que executarà per primera vegada l’OST, va ser la peça guanyadora en 2009 del premi de composició de l’Associació Espanyola d’Orquestres Simfòniques, de la qual la Simfònica de Tenerife és membre. A continuació, sonarà una creació del compositor alemany Max Bruch, el seu “Concert per a violí núm. 2”. Aquesta obra està dedicada a l’espanyol Pablo Sarasate, un dels més famosos violinistes de finalitats del segle XIX, que a més la va estrenar a Londres sota la direcció del propi Bruch el 1878. La formació del Cabildo de Tenerife ha reservat per a la segona part del programa a Piotr Ilich Chaikovski i la seua “Simfonia núm. 4”, estrenada a Moscou el 1878.

Font de la notícia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/