Inici » Notícies » Cultura

Calp acull la I Jornada Divulgativa Tercer Centenari de l’Ermita de Sant Joan de la Cometa

13 de juny de 2017 No hi ha comentaris
Cartell del cicle sobre l'Ermita de la Cometa de Calp

Cartell del cicle sobre l’Ermita de la Cometa de Calp

L’Ermita de Sant Joan de la Cometa i les Cases de Torrat a Calp celebren enguany el seu tercer centenari i des del municipi veí han preparat una programació especial amb una jornada de ponències en la qual participarà un grup important de benissers.

Els actes començaran el pròxim divendres 16 de juny amb la presentació de les jornades, a càrrec de Francesc Monjo i Dalmau (President IEC de Calp), Itziar Doval (Presidenta de l’Associació Roger de Llúria), José Luís Luri (Investigador) i Bernat Banyuls i Sala (President de “Gent de la Cometa”). L’acte tindrà lloc a les 20.30h al Saló Blau de la Casa de Cultura Jaume Pastor i hi haurà també la projecció d’un vídeo homenatge a Jaume Pastor i Fluixà i vi d’honor.

El dissabte 17 de juny tindrà lloc el plat fort amb les diferents ponències a partir de les 10.00h al Saló Blau de la Casa de Cultura Jaume Pastor. L’horari serà el següent:

 • 10.00h: Ponència: “La Cometa, Les Cases de Torrat i l’Ermita de Sant Joan: Una visió periodística en el segle XXI”. A càrrec dels ponents Vicent Ivars Tur, Mireia Ripoll Barber i Josep Roselló Ivars. Modera: Alberto Hortelano Sevilla.
 • 10.45h: Pausa. Refresc.
 • 11.00h: Ponència: “Les festes de la Cometa: caleidoscopi d’una societat festera”. A càrrec dels ponents: Alberto Hortelano Sevilla, Núria Ruíz Gómez i Bernat Banyuls i Sala. Modera: José Luís Luri Prieto.
 • 12.00h: Pausa. Refresc.
 • 12.30h: Ponència: “La Cometa, ahir i hui: una comunitat i les seues infraestructures socials”. A càrrec dels ponents: José Ivars Ivars, Javier Morató i Vives, i Juan Antonio Andres. Modera: Bernat Banyuls i Sala.
 • 14.00h: Fi de la sessió de matí.
 • 18.00h: Ponència: “La Cometa: univers propi i íntim”. A càrrec dels ponents: Francesc Monjo i Dalmau, Josep Joaquim Tur i Ciscar, Vicent Ibañez Roselló i Aitor Mahíques Bataller. Modera: José Luís Luri Prieto.
 • 19.00h: Pausa
 • 19.30h: Ponència: “La Cometa des de fora: relacions humanes i culturals amb l’exterior”. A càrrec dels ponents Joan Josep Cardona, Teodoro Crespo Mas i José Luís Luri Prieto. Modera: Francesc Monjo Dalmau.
 • 20.30h: Ponència:  “La Cometa, cases de Torrat i les cases de tros: arquitectura i toponímia”. A càrrec dels ponents: Antoni Banyuls Pérez, Miguel del Rey Aynat i Joan Ivars Cervera. Modera: Bernat Banyuls i Sala.
 • 22.00h: Fi

El cicle conclourà el divendres 23 de juny a l’Hotel Bahia de Calp, on a les 21.00h hi haurà l’acte de lliurament de premis III Centenari i un vi d’honor.

 

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/