Inici » Notícies » Cultura

Benissa recuperarà la memòria de les estisoradores confeccionant un repertori amb les seues cançons

21 d'Abril de 2018 No hi ha comentaris
Primera sessió de la recuperació del repertori de les estisoradores

Primera sessió de la recuperació del repertori de les estisoradores

Diumenge passat, Benissa va acollir un dels actes més entranyables realitzats fins el moment dins del projecte de recuperació de la memòria i el reconeixement a la tasca de les estisoradores. En aquesta ocasió, el projecte recuperarà i gravarà una part important de les cançons populars cantades per aquestes dones durant el seu treball en el camp.

Es tractarà d’un document viu, recopilat per les dones de Benissa que desenvolupaven la seua tasca fa anys i que ara, gràcies a aquest projecte, perdurarà en el temps per al coneixement de generacions posteriors.

Més de 40 dones de diferents edats es van reunir a Les Cases del Batle, formant grups de treball per a organitzar futures sessions d’enregistrament i recopilació de cançons populars des del record. En el transcurs de la jornada es va poder confeccionar un repertori de les cançons populars interpretades. Tal com preveu, després d’aquesta primera trobada, s’extrauran les lletres i s’aniran repassant fins a aconseguir un document el més fidel possible a la realitat de l’època. Durant aquest diumenge va ser oferit un esmorzar en el qual les assistents van poder compartir, en un clima entranyable, records i experiències viscudes dècades enrere.

Cal assenyalar que, en el procés de desenvolupament d’aquesta primera fase, l’Ajuntament de Potries (València), es va interessar pel documental de Les Estisoradores de Benissa, el qual s’ha vist recentment en les seues instal·lacions culturals. Crida l’atenció que persones d’aquest municipi van participar en els processos d’estisorar de Benissa i, fins i tot, es destaca la circumstància d’una veïna de 93 anys de Potries que recordava perfectament les cançons que es cantaven durant els treballs de la neteja i adaptació del raïm moscatell, previ a la seua posterior comercialització.

El Projecte de les Estisoradores “és un projecte viu” que en pròxims mesos “tornarà a protagonitzar noves activitats entorn del gran treball realitzat per centenars de dones de Benissa”, va destacar Belén Ivars, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/