Inici » Notícies » Cultura

Aquest divendres se celebra el DIa de la llengua materna

18 de Febrer de 2009 No hi ha comentaris

La Regidoria de Normalització lingüística de l’Ajuntament de Benissa, ha preparat per segon any consecutiu una sèrie d’actes per commemorar el 21 de febrer, dia en què la UNESCO celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna. Dia Internacional on es promou la diversitat lingüística i la defensa de les llengües minoritzades.

Aquestos actes començaran a la Seu Universitària, a les 20:30 hores del pròxim divendres 20 de febrer amb la presentació del llibre “Històries del Paradís” de Xavi Sarrià (cantant d’Obrint Pas) i amb la participació de Josep Nadal (cantant de la Gossa Sorda) i de Feliu Ventura que posteriorment realitzarà un concert al Saló d’Actes del Centre Cultural (22:30 hores) d’entrada gratuïta, on el cantautor xativí amb cançons de lletres plenes de compromís i també amb lletres molt intimistes i temes melòdics, que faran sens dubte vibrar el públic assistent.

El regidor de Normalització lingüística, Xavi Tro, espera que els benissers aprofiten aquest dia per normalitzar una miqueta més la nostra llengua, demostrant d’aquesta manera que en valencià ho podem fer tot, podem llegir meravellosos llibres i escoltar música fantàstica. Ja que la nostra llengua no es més ni menys que una altra i a més a més és la llengua materna de la majoria de la gent que viu a Benissa. Un poble amb una riquesa lingüística molt gran que el fa hui en dia un poble multilingüe per les moltes nacionalitats que en ell conviuen.

El Dia Internacional de la Llengua Materna va ser proclamat per la Conferència General de la UNESCO del 1999 amb l’objectiu de fomentar la reflexió i la mobilització al voltant de la diversitat lingüística i el multilingüisme. Es va fixar el 21 de febrer com a data escollida en memòria dels incidents que van tenir lloc a Bangladesh al 1952, quan la policia i l’exèrcit de l’estat pakistanès, que ocupava llavors aquest país, van obrir foc sobre la multitud dels parlants de Bengalí que es manifestaven a favor dels seus drets lingüístics.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/