Inici » Notícies » Cultura

Alumnes de l’IES Josep Iborra assisteixen a un taller de theremin

24 d'octubre de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 24 d’octubre de 2008:

Prop de dues-centes persones van participar en la conferència i el concert “Theremin, Història, Tecnologia i Música”, celebrada al campus fa uns pocs dies, com una de les activitats que donen inici al nou curs escolar.

Entre els presents hi havia uns 150 estudiants preuniversitaris procedents dels instituts de Gandia i Benissa, dels centre educatius Veles e Vents, Tirant Lo Blanc. Carmen Bachiller es va encarregar de fer la xerrada, i el concert el van oferir Nacho Roca, al Theremin; Noelia Castillo, soprano i Enrique Serrano al piano.

El Theremin, un curiós i poc conegut instrument, funciona amb ones electromagnètiques, pel que es toca “sense tocar-lo”; segons la professora Bachiller, només hi ha uns 10 thereministes realment bons al món.

Aquest instrument ha sigut utilitzat en la realització de les bandes sonores d’algunes pel·lícules, especialment del gènere de terror.

També l’han usat o l’usen hui dia grups i intèrprets tan coneguts com Jean Michel Jarre, Pink Floyd, Radiohead, Los Planetas o Estopa.

El seu so original era semblant al d’un violoncel però la tecnologia actual permet obtindre timbres molt variats utilitzant un sampler o mostrejador.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/