Inici » Notícies » Comunicat

Valoració de l’any 2013, per Bloc de Benissa – Coalició Compromís

30 de Desembre de 2013 8 comentaris
Xavi Tro

Xavi Tro

Quan s’acaba desembre, com a portaveu del grup municipal de Compromís, m’agrada fer un xicotet resum del que ha passat en aquest any que ja s’acaba, destacant, d’alguna manera, el que ha estat el millor de l’any, el pitjor i que m’agradaria per al pròxim any 2014 que està a punt de començar. En la part positiva, el millor de l’any 2013 a Benissa per mi, ha sigut un curt espai en el temps, molt breu, exactament ha anat del 24 al 30 de setembre, només va durar sis dies, concretament des de l’anunci del President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, en el debat de l’estat de la Comunitat on va anunciar la finalització de les obres de la variant de Benissa dins del document “Propostes del President de la Generalitat en el Debat de Política General 2013?, a conèixer, que el govern estatal de Mariano Rajoy va destinar només uns ridículs i miserables 200.000 euros en els Pressupostos Generals de l’Estat per al pròxim any (PGE 2014). Si el 25 de setembre la pàgina web de l’Ajuntament de Benissa deia: El trabajo del alcalde de Benissa, Juan Bautista Rosselló, da su fruto y consigue sacar adelante la reanudación de la variante de Benissa en 2014, uns dies després, igual que les pantalles de les televisions de tots els valencians amb l’apagada de Canal 9, la foscor i l’obscuritat dels governs del PP ens van tornar a la trista realitat, i el pitjor de tot es que el mateix Partit Popular ha estat incapaç, de rectificar en el debat dels PGE 2014, via esmena pròpia o d’altres grups, com per exemple, la de la Coalició Compromís al Congrés dels Diputats que va fer el nostre diputat Joan Baldoví. De nou, una necessària infraestructura tan demanada pels benissers, una molt bona inversió per al nostre present i futur, però sobretot, l’oportunitat de viure d’una manera més saludable i segura al traure tota una carretera nacional del mig del nostre poble s’esfumava, deixant en evidència no només a l’alcalde de Benissa, també a tot un President de la Generalitat, deixant clar de nou, que a Madrid, el que demanem els valencians, no te cap importància.

En la part negativa, el pitjor d’aquest any que finalitza, se’ns dubte, per mi, ha segut la sentència del 13 de maig del Tribunal Suprem que ha anul·lat el nostre Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), el document bàsic per a l’ordenació integral del nostre terme municipal, un document, sense el qual, bona part de l’activitat econòmica del nostre municipi està absolutament parada, amb tot el que això significa ara mateix. A més, en aquest cas també, a l’equip de govern li ha costat massa temps encarar aquesta sentència i el que calia fer, qüestió, que nosaltres, la gent de Compromís a Benissa, sempre hem tingut clara. Ja fa temps que reivindiquem la necessitat d’iniciar els treballs per a elaborar un nou PGOU o modificar el que teníem d’una manera molt profunda, ja que aquest, una vegada complerts 10 anys de vida, es del 2003, necessitava una renovació que durà alguns anys de fer. Abans de la sentència, ja era ben evident que el PGOU no s’adequava a la realitat econòmica i social actual, ni a les necessitats del nostre municipi. Ens enfrontem a una nova redacció d’un PGOU que caldrà fer amb certa urgència i rapidesa, però molt rigorosa, i estudiant de manera detinguda el que li cal al nostre municipi, i sobretot, comptant amb la màxima participació de la societat benissera, de manera que siguem els ciutadans els que dictem i decidim quin plantejament urbanístic volem per als pròxims 15 o 20 anys.

I el que m’agradaria per al pròxim any, El meu desig per al 2014,es ben clar, que siguem governats el més prompte possible per persones i partits capaços de complir els programes electorals amb que es van presentar, recorden? Ara mateix seria baixar els impostos, baixar l’IVA, la pujada de l’electricitat, crear més llocs de treball, una sanitat i educació públiques, un nou model de finançament per a les comunitats autònomes, la variant de Benissa, el tren Gandia-Dénia, el carrer Calp, etc., i tantes i tantes promeses que ens han fet i no han complit, per cert, quan van dir que tancarien Canal 9? Es que jo tampoc ho recorde. Doncs això, que Mariano Rajoy i Alberto Fabra gasten la poca dignitat que els queda i convoquen eleccions anticipades per a que els ciutadans de nou, puguem triar, si volem continuar amb els governs del PP que més patiment, angunia, por i dolor han sembrat o volen canviar-los per la llavor de l’alegria, la solidaritat, l’esperança, la felicitat i l’orgull del treball ben fet d’altres governants que complisquen allò que diem que anem a fer, i sobretot que posem davant de tot una cosa, el benestar de les persones. Esperem que l’any 2014 ens done eixa oportunitat que tants ciutadans estem demanant activament cada dia.

*Francesc Xavier Tro i Molines és Portaveu del Grup Municipal Bloc de Benissa – Coalició Compromís

 

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

8 comentaris»

 • Maria Francisca Arlandis ha dit:

  Me apetece comentar muy brevemente, la valoración del 2013 hecha por Bloc de Benissa – Coalició Compromís.
  En lo peor del año 2013. “La Anulación del P.G.O.U. de Benissa por el TS” ¿Se han preguntado Vds., Por que ha sido anulado? Será porque el TS ha considerado que no se han hecho las cosas bien? Que ha dejado en total Indefensión a un montón de gente? Gente que ha tenido que recurrir a rascarse su bolsillo, con el fin de poderse defender. Y no como el Ayuntamiento de Benissa que usa el dinero de su pueblo.(Al que poco le cuesta, poco le duele.) Es lo que me parece a mi.
  En cuanto a lo que desearía que se cumpliera en el año 2014. “La Ampliación de la calle Calp, entre otras cosas, y sobretodo el bienestar de las personas.”Le parece justa la decisión que tomó su partido al votar por la expropiación Forzosa de la casa Avda. País Valenciá, 191, propiedad de la familia Arlandis desde hace casi 100 años? Al igual que el resto de partidos políticos que también la votaron. ¿No se podía haber llegado a otro acuerdo menos perjudicial para esta familia, ya que esta familia nunca se ha opuesto a la ampliación, aunque sí a la forma de hacerlo?. Puesto que la Ampliación va a repercutir en el Bienestar de todo un pueblo ¿como se les ocurre votar a favor de una “actuación urbanistica” que deja a esta familia sin un techo y con una indemnización que no les permite adquirir una vivienda de características similares? La Ley 434.4 del ROGTU establece otros pactos a los que no se le ha dado opción a esta familia. Y no me salgan con eso de “DESPUÉS DE VARIAS NEGOCIACONES INFRUCTUOSAS” porque eso es falso. No han habido tales negociaciones. Hubo una negociación aceptada. Vd. Sr. Xavi Tró estaba presente en ella. Y lo siguiente…. ha sido una Expropiación Forzosa con su consentimiento y con el consentimiento del resto de partidos politicos de Benissa. Si ha eso llama Vd. y su partido “ante-poner ante todo el bienestar de las personas” ¿Yo me pregunto de que personas? y me voy a reservar mi opinión al respecto para otra ocasión púes he dicho que hiba a ser breve.

 • BLOC de Benissa - Coalició COMPROMÍS ha dit:

  Estimada Maria Francisca, en primer lloc moltes gràcies pel teu comentari, respecte a l’anul·lació del PGOU, no ens hem preguntat perquè l’han anul·lat, ens hem llegit la sentència del Tribunal Suprem, i d’aquest tema, nosaltres sempre hem dit el mateix, ho pots llegir en aquest comunicat de premsa de l’estiu passat que vam fer al respecte:

  http://www.blocdebenissa.com/comunicats/sense-pgou-i-sense-agenda-local-xxi-per-por-a-la-transparencia-i-a-la-participacio-de-la-ciutadania/

  D’igual manera, hem actuat respecte a l’ampliació del carrer Calp, ho pot comprovar en les actes de ple (en alguns vostè ha estat present) on hem sempre hem intervingut sobre el tema i en les nostres declaracions públiques. Nosaltres sempre hem apostat per fer-lo per gestió directa i sempre intentant arribar al millor acord possible entre propietaris i l’Ajuntament de Benissa. Pensem que no cal repassar de nou perquè el nostre grup, igual com la resta de partits polítics esta a favor del desenvolupament de l’unitat d’execució del carrer Calp, o siga de la necessària ampliació del vial que va de la CN-332 i obri pas als barris de La Capella i La Torre, es un tema que vostè coneix perfectament, en primer lloc, evidentment per ser una de les propietàries afectades i també perquè ha format part de les últimes candidatures del PSD, partit polític benisser que te un representant en el nostre ajuntament, Paco Montagut, que a més forma part de l’equip de govern i per tant està en la junta de govern, formada per l’alcalde i els tinents d’alcalde del nostre ajuntament, òrgan on s’han pres la majoria dels últims acords respecte al carrer Calp i on no estem els partits de l’oposició, per tant, entenem que ha estat sempre ben informada de com ha anat tot el procés.

  Pot estar ben segura que si el nostre grup municipal ostentara l’alcaldia o estiguera present en l’equip de govern, ja faria molt temps que aquesta actuació estaria feta i acabada, i ho haguérem fet defensant els interessos de l’ajuntament i intentant aconseguir el millor acord per a totes les bandes, com es la nostra obligació, així ho hem dit sempre i així hem actuat sempre, però com vostè sap, som un partit al que els benissers van preferir posar en l’oposició i donar-li eixa responsabilitat al PP i al PSD, gràcies també al seu vot, per cert. Per tant poca cosa més podem fer, desitjar-li sort en la demanda que va posar contra l’Ajuntament de Benissa contra els acords presos i esperar que siga la justícia la que diga si es va actuar de manera correcta, o no.

 • rafa ha dit:

  Señor Xavi tro.
  Si me esta diciendo que usted ha votado a favor de esta actuacion sobre el carrer calp le puedo decir que me acaba de quitar mis ultimas esperanzas de un cambio radical politico.

 • rafa ha dit:

  Por cierto, ya que usted ha dado la cara y se ha manifestado……
  Seria tan amable de explicarme para que quieren a parte de los metros necesarios para la ampliacion de la calle el resto de la parcela???

 • rafa ha dit:

  Una vez mas me queda claro que DERECHA, IZQUIERDA, CENTRO, INDEPENDIENTES, BLANCOS,ROJOS….. en definitiva todos… Estais cortados con el mismo patron.

 • BLOC de Benissa - Coalició COMPROMÍS ha dit:

  Senyor Rafa, pensem que en la nostra resposta anterior a la propietària de la vivenda està tot aclarit, però si vol saber més sobre les nostres opinions, actuacions, que hem fet i que hem votat sobre este o qualsevol tema, pot buscar-les en les actes de plens, que són públiques i que gràcies a una proposta nostra estan penjades en la pàgina web de l’Ajuntament, ací té vostè l’enllaç:

  http://ajbenissa.es/ciudadano/actas/categoria.php?apa_id=42&sapa_id=34

  Així podrà completar tota la informació del procés, que sembla no la te del tot completa, segurament no siga del tot correcta i tampoc tinga una visió neutral del procés. Com ja li hem dit, la nostra coalició sempre busca, quan pren decisions, el millor per a la ciutadania benissera, si no potser per a tota, si per a la majoria. Tot això, amb la màxima transparència i l’absoluta legalitat.

  Nosaltres, a diferència de vostè si que creguem fermament en que Benissa, igual que el País Valencià i també l’estat espanyol, tindran el canvi polític que es mereixen i que es absolutament necessari per al nostre futur, d’igual manera que si pensem que els diferents partits, a l’igual que les diferents ideologies, si que són molt importants a l’hora de governar i actuar d’una manera o d’altra.

  I no volent allargar més aquest debat perquè ni es el lloc adequat, només es parla d’un tema en una valoració de tot un any, ni creguem que arribarem a res concret, perquè dubtem molt, que contestem el que contestem, a vostè li siga suficient, per la nostra part, res més a dir.

 • rafa ha dit:

  Me queda clarisimo. Todos sois iguales. Prometeis y prometeis hasta que disponeis de las arcas publicas….. Y como vera esto no es una opinion sobre el tema este en concreto.

 • Maria Francisca Arlandis ha dit:

  Perdona Xavi, en tot el respete del que soc capaç amb estos moments, he de dir que amb la resposta anterior al meu comentari, m.has aclarit ben poquet. Sols que he considerat que el teu group ha actuat de la mateixa manera que la resta de groups en la oposisió i no m.ha paregut correcte seguir fent comentaris, llanzar dubtes, reproches, veritatas, etc. al teu group quant realment deurien ser llanzats a tots els groups. Es per aixó que no he contestat.
  Deu d.haver un altre lloc on poder expresarme que no aquí. Sols que no sé on fer-ho. Ho he intentat en el periodic CANFALI pero no m-han volgut publicar res.

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/