Inici » Notícies » Comunicat

Reiniciem Benissa amb la diversitat

14 de juliol de 2015 No hi ha comentaris
Bandera de l'Arc de Sant Martí

Bandera de l’Arc de Sant Martí

El 28 de juny de 1969, en el pub conegut amb el nom de Stonewall Inn, ubicat en el barri novaiorqués de Greenwich Village, es produïa una batuda policial amb el beneplàcit d’un govern que perseguia als homosexuals. Aquests fets derivaren en uns altercats espontanis que es consideren el punt d’inflexió per als moderns moviments pro drets dels homosexuals arreu del món.

El darrer cap de setmana de juny presenciàrem la commemoració del Dia del l’Orgull LGTBI en molts municipis de la Marina Alta per tal d’instar per la tolerància i la “igualtat real” de les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Aquest esdeveniment també té l’objectiu de promoure accions de sensibilització per lluitar contra la discriminació per raó d’opció sexual i/o orientació de gènere. Malauradament Benissa va ser una excepció.

Des de la plataforma ciutadana Reiniciem Benissa entenem que la memòria col·lectiva és allò que evita que les societats repetisquen errors ja superats i amb el coneixement i convicció que ni les institucions ni la societat hem d’oblidar la nostra història masclista i tacada amb la LGTBI-fobia.

Per aquest motiu i vist el nul interés sobre aquest tema per part dels darrers equips de govern de l’Ajuntament de Benissa i la resta del grups polítics, proposarem en el primer ple ordinari de la legislatura que celebrarem el primer dimecres de setembre l’adopció dels següents acords:

  1. Declarar el poble de Benissa respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seua orientació i/o identitat sexual.
  2. Sumar-nos a la celebració del dia de l’Orgull LGTBI, i establir la setmana del 29 de juny al 5 de juliol com la setmana de celebració i reivindicació de l’Orgull LGTBI a Benissa.
  3. Fer onejar la bandera de l’arc de sant Martí a l’Ajuntament i en altres edificis municipals els dies 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia; el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI; 18 d’octubre, Dia de la Despatologizació Trans, així com posar el llaç vermell el dia 1 de desembre en commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Sida.
  4. Assignar en un lloc visible de la pàgina web de l’Ajuntament un espai on ubicar recursos (comarcals, provincials i estatals), dirigits a la ciutadania de Benissa i en especial als i les joves que puguen patir el reconeixement de la seua identitat sexual.
  5. Promoure el reconeixement i l’acceptació de la diferència sexual i d’identitat de gènere com un dret irrenunciable per aconseguir la “igualtat real” en tots els centres educatius de Benissa així com en tots els equipaments municipals mitjançant una campanya de denúncia de la homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia.
  6. Instar a totes les institucions públiques i jurídiques per actuar davant les agressions per raó d’opció sexual i/o identitat de gènere.
  7. Promoure la despatologizació de les identitats transsexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’estes persones es vegen perjudicats.
  8. Defendre una educació pública, laica, de qualitat, així com requerir al Govern autonòmic, basant-se en les seues competències en matèria d’educació, la introducció de la perspectiva de diversitat sexual en el currículum acadèmic.

Cal destacar que precisament el 15 i 16 de juliol, dins de la programació dels Cursos d’Estiu programats per la Universitat d’Alacant a la Seu de la Marina a Benissa, està previst la celebració del curs “Coeducació, afectivitat sexual i identitat de gènere a l’aula” en el qual es tractarà de crear un espai propici per a la formació d’estudiants, docents i famílies en qüestions que tenen a veure amb la coeducació, l’afectivitat sexual i la identitat de gènere per conéixer estratègies d’aproximació i actuació dins l’aula.

També que durant aquest cap de setmana Alacant es convertirà en l’última de les ciutats espanyoles en celebrar el Dia del l’Orgull LGTBI amb la presència de tots els mitjans de comunicació nacionals. Des de Reiniciem Benissa vos convidem a sumar-vos als diferents actes programats tant a la Seu de Benissa com a Alacant per a seguir reivindicant lleis per la igualtat real, ja!

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/