Inici » Notícies » Comunicat

El BLOC farà més segura pels vianants l’entrada nord de Benissa i demana que aquesta, s’enjardine abans de l’estiu

1 d'abril de 2011 No hi ha comentaris
Accés Nord de Benissa

Accés Nord de Benissa

El passat 26 de desembre del 2009, les fortes ràfegues de vent patides aquells dies van tombar a Benissa dos palmeres de la varietat Phoenix dactylifera, que van caure sobre cinc vehicles estacionats en l’entrada sud de Benissa (més o menys davant de Bodegas Juan Porsellanes). El conductor d’un dels cotxes, que en aquells moments l’aparcava, va quedar atrapat dins, ja que la palmera va enfonsar completament el sostre del seu vehicle. Afortunadament l’home, un resident estranger d’uns 65 anys, no va patir més que un tall al front. Els bombers van aconseguir alliberar-lo i va eixir pel seu propi peu, després de romandre atrapat uns 30 minuts.

Finalment, aquell mateix dia, l’alcalde de Benissa Juan Bautista Roselló va prendre la decisió de la resta de palmeres de la mateixa varietat i va autoritzar als bombers a tallar tots els exemplars plantats allí, un total de 10 palmeres de vora 30 anys de vida i la majoria d’elles en bon estat encara. Des del BLOC de Benissa, ni en aquell moment, ni ara, van compartir aquella decisió, però la poden arribar a entendre, ja que en moments com aquells, després d’una desgracia així mentre el vent continuava bufant, podia passar qualsevol cosa, però el que no comprenen de cap manera, és que vora un any i mig després (concretament 17 mesos) encara estiga l’entrada de Benissa per enjardinar i no s’hagen substituït eixes palmeres per altres de la mateixa varietat o per altre tipus d’arbrat, preferiblement autòcton, ja que necessiten menys cura i menys rec, així com el seu creixement i desenvolupament és més fàcil.

Avinguda País Valencià

Avinguda País Valencià

Pel que, des del BLOC de Benissa, demanen al regidor de medi ambient i jardins, José Maria Serna que s’enjardine l’entrada sud de Benissa abans de l’època estiuenca i turística (el primer que veuen els turistes que entren al centre urbà), i recorden que malauradament la primera imatge que veuen els que ens visiten per l’entrada sud són les obres abandonades de la variant, amb la mala imatge que això comporta), així com els molts viatgers que utilitzen el transport internacional per bus i utilitzen la parada del Restaurant Frau per agarrar o baixar dels autobusos.

En eixe sentit i en eixa zona, una de les primeres accions que vol fer el candidat del BLOC, Xavi Tro si ostenta l’alcaldia de l’Ajuntament de Benissa és condicionar i arreglar la part de l’aparcament del costat del Restaurant Frau amb una marquesina i bancs perquè aquests passatgers i els de les línies regulars d’ALSA (l’antiga UBESA) tinguen un lloc on refugiar-se del sol, del vent i del fred. A més a més, de construir una mitjana entre els 4 carrils que hi ha davant del Supermercat Mercadona, que els separe dos a dos i amb un pas zebra per a facilitar el pas de vianants i evitar així els accidents i atropells que ja s’han patit a l’entrada de Benissa. En principi tot això hauria de fer-se quan finalitzara la variant, però vist el vist, tot fa pensar que Benissa continuarà oblidada i marginada pel govern central molt de temps, pel que caldrà fer-se de manera immediata.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/