Inici » Notícies » Comunicat

Comunicat del batle sobre la sentència del TSJ pel que fa al PAI de Beniver

18 de gener de 2010 No hi ha comentaris

Vista aèria de BeniverDes de l’Ajuntament de Benissa acatem però no compartim el raonament i el resultat de la Sentència de la Secció Segona del TSJCV recaiguda en el recurs interposat contra l’aprovació i adjudicació del Sector Beniver.

En primer lloc, cal aclarir i recalcar que la sentència només anul·la l’adjudicació de la condició d’urbanitzador simplement perquè les obres d’urbanització no les feia una gran empresa contractista amb classificació econòmica. És a dir, anul·la l’adjudicació simplement perquè aquesta requeia en una empresa xicoteta i de Benissa, ja que al nostre poble no hi ha empreses contractistes d’obra pública.

Això significa que la resta de decisions i acords de l’Ajuntament per a procedir a la urbanització del Sector Beniver estaven ben preses i que legalment el Sector Beniver podia ser urbanitzat perquè comptava amb tots els informes jurídics, tècnics i ambientals a favor. De fet, tant el Secretari de l’Ajuntament, com l’Arquitecte municipal en els seus informes per a aquest assumpte indicaven que la decisió a prendre era l’única. correcta.

Per altra banda, cal assenyalar que quan l’Ajuntament va prendre l’acord que s’anul·la, de data 14 de desembre de 2004, s’aplicava la LRAU i encara no s’havien establert, ni s’aplicaven, ni estaven en vigor els criteris que posaria després la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de data 2 de juny de 2008 per la qual s’estableix que en l’adjudicació de la condició d’Agent Urbanitzat no cal aplicar la LRAU sinó la Llei de Contractes de les Administracions Públiques. Tot el contrari, aquest mateix Tribunal deia l’oposat i existeixen sentències contradictòries amb anterioritat.

Per aquests tres motius podem afirmar que a l’Ajuntament tenim la consciència ben tranquil·la d’haver actuat correctament i legalment, ja que en la data que va ser presa aquesta decisió no es podia actuar d’altra manera.

Desconeixem quines conseqüències tindrà aquesta sentència, i fins i tot si tindrà algun efecte ja que les obres d’urbanització del Sector Beniver ja estan executades i moltes de les parcel·les resultants ja estan edificades, pel que en la pràctica aquesta sentència ja no es pot executar.

Per altra banda, la persona que reclama no té cap interés en la urbanització, ja que ni és propietari, ni és empresa d’obra pública i per tant cap perjudici li ha causat que l’obra la féra una empresa de Benissa, en lloc d’una gran empresa amb classificació econòmica. Desconeixem quins interessos amaga el reclamant, Juan Roselló García, un empresari de Benissa que està en plena connivència amb els Grups de l’oposició de Benissa, PSOE i CIBE-BLOC, per a anar en contra sempre de l’Ajuntament. Interpretem en aquest cas que l’únic interés d’aquest senyor i de tota l’oposició que menja de la seua mà és perjudicar i causar un dany gratuït en primer lloc al poble de Benissa, en segon lloc a les empreses i treballadors de Benissa que han treballat en aquest sector i en tercer lloc als propietaris.

Per descomptat, l’Ajuntament que no està d’acord amb aquesta Sentència va a procedir en primer lloc a recórrer-la al Tribunal Suprem.

En segon lloc, el nostre màxim interés serà defensar els drets i interessos dels propietaris d’aquest Sector, especialment dels que han adquirit la seua casa. Per això se’ls convocarà a una reunió informativa en què se’ls informarà amb tot detall d’aquest tema.

Enllaç:

Text de la sentència

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/