Inici » Notícies » Comunicat

Comunicat de l’Ajuntament de Benissa arran de la tala de 4 arbres en l’estació de la Línia 9

9 de febrer de 2018 No hi ha comentaris
Inici de les obres del tren amb els plataners encara al seu lloc

Inici de les obres del tren amb els plataners encara al seu lloc

L’Ajuntament de Benissa desitja realitzar algunes valoracions després d’haver conegut la tala de 4 arbres (plataners) en l’estació del municipi, dins dels treballs de renovació de la línia 9 del TRAM i que actualment s’estan duent a terme:

– Des d’ahir dilluns, 5 de febrer, dia en què es va tenir coneixement d’aquesta acció, s’han realitzat converses amb responsables de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a conèixer els motius pels quals s’ha arribat a la tala d’uns arbres amb un reconegut valor funcional, mediambiental i amb arrelament entre els usuaris i usuàries del tren.

– Igualment, s’afirma que en cap moment s’ha rebut en l’Ajuntament de Benissa informació sobre aquesta tala, ni a través del projecte, reunions prèvies o de qualsevol altra font.

– FGV és la responsable de la infraestructura de l’estació i el seu entorn, incloent els ja extints arbres, si bé açò no impedeix que des de l’Ajuntament existisca preocupació per aquests fets, una preocupació ja traslladada a l’entitat ferroviària pública.

– L’Ajuntament ha rebut les corresponents explicacions i motivacions per les quals s’ha optat per dur a terme la tala dels 4 plataners. Una solució tècnica tenint en compte la nova adequació de les andanes, ara més baixes a causa de l’adaptació als nous trens duals que posseeixen el pis més baix, de la impossibilitat de realitzar un trasplantament dels mateixos arbres i dels problemes que presentaven la gran grandària de les arrels, principalment. En l’equip de govern de l’Ajuntament de Benissa lamentem aquesta tala i s’ha actuat perquè aquesta situació no torne a succeir en el futur.

– Des de FGV s’acorda que en futures visites i trobades amb l’Ajuntament es donaran a conèixer possibles situacions similars, ja que al terme de Benissa hi han arbres amb un interés especial per la seua edat o característiques pròpies, i s’informarà amb antelació sobre els treballs a realitzar, per poder consensuar una actuació el més respectuosa possible amb el medi ambient, evitant al màxim tallar-ne cap d’aquestos arbres, i sense que supose un problema en l’evolució del projecte de renovació de la línia ferroviària.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/