Inici » Notícies » Comunicat

Benissa, amb la memòria històrica

16 de febrer de 2020 No hi ha comentaris
Tomba dels brigadistes internacionals al cementeri nou de Benissa

Tomba dels brigadistes internacionals al cementeri nou de Benissa

La Memòria Històrica és responsabilitat de tots els demòcrates sense distinció de sigles. Una responsabilitat difícil de portar endavant, ja que són molts els obstacles a salvar. Per això, els socialistes ens alegrem tant i celebrem la notícia publicada recentment informant que la Generalitat Valenciana procedirà a fer de manera directa exhumacions en fosses comunes a Benissa i Monòver.

Amb la Llei de Memòria Històrica (52/2007), aprovada durant el govern de Rodríguez Zapatero, es pretén promoure la reparació moral i la recuperació de la memòria personal i familiar dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil o la repressió de la Dictadura, contribuint a tancar ferides encara obertes en els espanyols i donant satisfacció als ciutadans que van patir, directament o en la persona dels seus familiars, les conseqüències d’aquella tragèdia.

En compliment d’aquesta llei, la consellera socialista de Justícia, Gabriela Bravo, informava al gener de 2019 que la Generalitat actuaria directament en l’exhumació de fosses comunes de Paterna, Godella, Castelló, Benissa i Monòver. Prèviament s’havia adherit a aquesta convocatòria l’equip de govern de Benissa, que comptava en aqueixos moments amb participació del Partit Socialista.

Finalment, l’encarregada de signar els contractes perquè comencen els treballs ha sigut la Consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo. En el cas de Benissa seran exhumats els cossos de cinc brigadistes internacionals, que romanien en una fossa del cementeri vell, per a ser trasllats al cementeri nou al costat de la resta de brigadistes que des de 2001 compten amb un enterrament digne i un monument en el seu honor. Aquells treballs, que ja van comptar amb l’activa participació de l’Agrupació Socialista de Benissa, es veuran ara culminats per a fer justícia i retre homenatge a aquells lluitadors que van perdre la seua vida en defensa de la Llibertat.

Un pas més, del que estem molt orgullosos, en la labor de fer justícia a les víctimes d’aquella barbàrie. Aquest assoliment encara ens anima més, als socialistes de Benissa i de tota la comarca de la Marina Alta, per a ratificar el nostre compromís amb la Memòria Històrica. El que ens porta a intentar afavorir totes les iniciatives, com la que ara celebrem, de municipis o altres entitats encaminades a reconèixer els drets dels qui van ser perseguits per la Dictadura, la retirada de símbols franquistes i el reconeixement de la contribució de les brigades internacionals.

* Aquest comunicat ha estat remés als mitjans de comunicació pel PSPV-PSOE de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/