Comunicat

100 dies del govern del canvi: gestió, estalvi i molta il·lusió per davant

Els regidors de l'equip de govern de Benissa
Els regidors de l’equip de govern de Benissa

El passat 10 de gener s’obriren les finestres de l’Ajuntament de Benissa amb el canvi de Govern, que deixava enrere 18 anys d’etapa popular, després de la renúncia de Juan Bautista Rosselló. Als últims tres mesos s’ha iniciat una nova manera de governar, de gestionar els béns públics i de mostrar transparència en el dia a dia. Reiniciem Benissa, PSPV-PSOE i Compromís encetaren aquesta nova etapa que, després de 100 dies de faena, presenta la implementació d’un ventall d’accions, propostes i iniciatives per a contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Benissa i per optimitzar la gestió de l’ajuntament:

Reorganització dels òrgans col·legiats de l’ajuntament, el que suposa un estalvi d’uns 30.000 € anuals. També destaca la reorganització de les estructures funcionals de l’Ajuntament i Benissa Impuls o l’inici de l’elaboració del Pla d’Acció contra els incendis.

Contractacions públiques: S’ha tret per primera volta en obert la contractació de Gasolina, Serveis postals, i altres subministraments que abans es feien a dit.

A l’àmbit cultural, s’ha creat un nou programa cultural per a l’estiu.

En Projectes Europeus Benissa ja forma part del Projecte Eurodisea, per a la realització de pràctiques professionals dels joves benissers, o d’acollir gent jove qualificada i d’altres països europeus per a l’empresariat local.

Turisme. Portar el Projecte d’Aula d’estudis turístics a la Directora General de Turisme de la Comunitat Valenciana i a la Universitat d’Alacant i participar en la I Fira Medsea, col·laborant amb tres empreses locals. També s’ha incorporat publicitat multilingüe en xarxes socials a la promoció turística.

En educació s’està preparant la petició de nous cicles formatius a l’IES.

Patrimoni Històric, on s’ha realitzat gestions perquè es declare com a BIC (Bé d’Interès Comunitari) el molí del Quisi i fer accessible la Sala del Consell, i la seua posterior museïtzació.

En assumptes socials s’han augmentat les ajudes a les persones necessitades.

Nova perspectiva de gènere al poble a nivell d’igualtat. Al mes de març, donant visibilitat al paper de les dones en l’economia i la història benissera. També s’està treballant amb campanyes en contra de l’assetjament i en contra de la violència de gènere, així com en defensa dels drets de les persones LGTBI, treballant en erradicar els estereotips sexistes i homofòbics en els diferents àmbits.

A Estratègia Territorial Urbana s’està treballant intensament amb el nou Pla General del qual prompte es farà el procés de participació ciutadana i es presentarà l’Estudi de Paisatge. Relacionat amb el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL) s’ha visitat al Director General d’aquest àmbit. També s’ha sol·licitat a la Conselleria l’aprovació d’unes Normes Transitòries d’Urgència per a poder atorgar llicències d’obra al Sector Beniver.

Pel que fa a l’urbanisme s’han gestionat les obres d’urbanització que estaven pendents a l’avinguda de Madrid.

A Obres s’ha gestionat de manera immediata els danys dels temporals dels mesos passats, que van ser reparats per les brigades municipals. També s’ha demanat ajuda econòmica als governs central i autonòmic.

De Museus cal dir que la Casa Museu dels Abargues està enllestida per a obrir-la al públic.

A l’àmbit de participació, s’ha començat a regular tota l’activitat associacionista (l’ús d’espais locals, subvencions, etc.).

Modernització. A partir de maig es realitzaran uns canvis importants per a reduir el paper i les fotocòpies de tot allò que entra per registre d’entrada i s’ha iniciat l’adaptació a la Llei que entrarà en vigor en octubre del 2018, que diu que l’administració s’ha de comunicar telemàticament amb persones jurídiques.

En agricultura s’està redactant una nova ordenança de cremes agrícoles per a demanar una volta o dos a l’any permís per a cremar i poder utilitzar-lo diumenge també.

En festes s’ha modificat el protocol de la Corporació en els actes de festes, fent un primer pas per a aproximar-se a una visió laica de l’ajuntament. També s’està treballant per la creació d’una comissió de festes permanent.

Transparència. S’ha iniciat la gestió per a fer una web nova amb una estructura més pràctica per tal de poder pujar més informació. Va a publicar-se l’agenda de l’alcalde i s’ha fet més publicitat per les xarxes socials de l’ajuntament de totes aquelles ofertes de treball que han anat eixint (i on s’ha vist un augment important de sol·licituds).

Residents estrangers. S’han dut endavant reunions amb els diferents grups de residents estrangers de la zona costanera per a conèixer de millor forma les seues necessitats reals.

A joventut s’ha creat El Cau, un espai jove d’oci i intercanvi d’idees per a joves d’entre 12 i 17 anys. També s’està gestionant una nova ordenança per a les escoles d’estiu, amb la finalitat no sols de conciliar la vida laboral i familiar, sinó per saber i controlar el currículum i perquè l’horari o els diners no siguen els criteris a l’hora d’escollir, sinó els interessos dels xiquets i xiquetes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?