Inici » Notícies » Infobenissa TV

Infobenissa TV: Entrevista a la Partida de Sant Antoni i Núsols

12 d'abril de 2020 No hi ha comentaris
Imatge de l'entrevista a la Partida Sant Antoni

Imatge de l’entrevista a la Partida Sant Antoni

Infobenissa presenta un nou vídeo rescatat de l’arxiu audiovisual de Telebèrnia emés als anys vuitanta. Es tracta del capítol del programa “Paratges, contaralles i personatges” centrat en les partides de Sant Antoni i Núsols i presentat pel mestre Pere Cabrera.

En aquest vídeo apareixen la tia Paquita de Núsols (mare de Miguel Ferrer el metge), Joaquín Cabrera “del Tossal” (amb corbata), Miguel Ivars “de Sardí” (amb ulleres) i la seua dona Josefa Bertomeu “de Batito”.

Els veïns responen qüestions sobre la desapareguda Ermita de Sant Antoni i el porrat que feien, els jocs i diversions com els passets de riurau, els jocs de pilota en la carretera pràcticament sense trànsit, o jocs de dau com la duana.

Continua la conversa indicant qui era “El Burro del Oro” i alguns incidents ocorreguts durant les Guerres Carlines i la Guerra Civil; l’ús del Llavador de Núsols, que fins i tot congregava a gent de Senija en època de sequera i el transport de la pansa fins a Dénia i de l’aigua fins a les cases del poble.

Altres temes d’interés són les mesures tradicionals valencianes, com l’arrova, la barcella o l’almud. També s’esmenta l’episodi de l’epidèmia de la Grip Espanyola de 1918 al poble, coneguda popularment com “La Cucaratxa”, el cant dels ocells als barrancs, especialment del rossinyol, i la presència d’altres animals com raboses i ginetes, que ja per llavors estava minvat per l’ús dels insecticides i paranys.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/