Inici » Història de Benissa » Edificis i llocs del terme

Pregunta: els pins vers

18 de Setembre de 2006 No hi ha comentaris
Vicent del Pi pregunta:
Estimat Joan Josep: Antigament la meua família tenia terrenys als citats pins vers, vora a la nacional 332 i fitant hui en dia amb l'ecoparc. Em podries dir si hi ha notícies de quan va nàixer el nom d'aquesta xicoteta partida i si hi ha constància de la plantació d'aquestos pins, del quals només ne queda un. Encara m'en recorde de xiquet anar-hi a recollir els pinyons per tal de fer més sabroses les pilotes i mandonguilles. Tens constància de quants pins hi havien? Gràcies de bestreta.

Resposta de J.J. Cardona:

Lamente dir que no en consta documentalment l’existència del naixement d’aquest topònim. No obstant ja, en els meus temps de funcionari a la Hermandat de Llauradors i Ramaders, allà en la dècada dels anys sixanta, ja coneixia aquest indret per quan sovint es donava com a referència per a altres partides més importants i a l’hora de puntualitzar més acuradament el motiu del document que tenia que fixar la finca o casa per a determinades gestions. Ja en aquells temps els guardes de terme parlaven de que tan sols s’en coneixia un o dos exemplars, però que ells n’havien vist altres més.

La presència d’aquest arbre en el nostre terme és un cas rar, per quan és un arbre que precisa per a crèixer un terreny més sorrenc. Així jo els he vist prou sovint prop de la meua casa d’Utiel, i en llocs on predomina la sorra. Cas tambè els dels pinars de Guardamar i inclùs La Devesa prop de València.Res a dir dels que actualment creixen en una o altra casa del terme. Els han plantat prou recentment i han crescut ajudat per la ma humana que els ha prodigat aigua i adob.

Dit això jo crec que els plantarien en temps de la construcció de la carretera general i el portarien a mena de prova. Si te’n adones a la carretera de Pinos n’hi ha o n’hi havia un. Recorde que Pepet Ferrer, qui fou alcalde de Pinos i guardia municipal en va dir que el plantaren uns peons de carretera per veure si provava.

Lamente no tindre més informació que donar·te.


Deixa un comentari

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/